Chiagrød med havregrød, pære, granola & peanutbutter
Min yndlingsmorgenmad er havregrød – som jeg spiser stort set hver morgen, men nogle gange er det meget rart med lidt afveksling og variation. Inspireret af min søster, der ofte spiser chiagrød til morgenmad, har jeg derfor lavet et lille mix – og det smager himmelsk. Det er nærmest som at spise dessert til morgenmad!
Det kan laves aftenen inden, så du bare kan tage det ud af køleskabet og spise det. Hvis du er typen, der er på farten om morgenen, kan du lave det i et glas eller en bøtte og nemt tage det med dig og stadig få et sundt og nærende måltid til at begynde din dag på.
Det kan holde sig i køleskabet i 3 dage, så lav eventuelt en stor portion, så er morgenmaden klaret til flere dage eller til hele familien.
Giver 4 portioner
HVAD SKAL DU BRUGE:
5 spsk chiafrø
3 dl havre- eller mandelmælk
2 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens
10 spsk havregryn
4 tsk stødt kanel
5 dl vand, havre- eller mandelmælk
4 spsk granola
4 spsk peanutbutter
2-4 pærer
HVORDAN LAVER DU DET:
I en skål hælder du havre- eller mandemælk over chiafrøene og rør vaniljesukker eller vaniljeessens i.
I en anden skål blander du havregryn og kanel sammen og derefter hælder du vand, havre- eller mandelmælk over.
Sæt begge skåle i køleskabet og lad det stå natten over (8+ timer).
Om morgenen tager du så 2 spsk havregrød, 1 spsk chiagrød, 1 spsk granola og 1-2 tsk peanutbutter og putter i en skål eller en beholder (et glas med låg, en bøtte eller andet). Skær pærerne ud og put også dem i og så er din morgenmad klar!