Chiagrød med havregrød, hindbær & peanutbutter

Min yndlingsmorgenmad er havregrød, som jeg spiser stort set hver morgen, men nogle gange er det meget rart med lidt afveksling og variation. Inspireret af min søster, der ofte spiser chiagrød til morgenmad, har jeg derfor lavet et lille mix – og det smager himmelsk. Det er nærmest som at spise dessert til morgenmad!

Det kan laves aftenen inden, så du bare kan tage det ud af køleskabet og spise det. Hvis du er typen, der er på farten om morgenen, kan du lave det i et glas eller en bøtte og nemt tage det med dig og stadig få et sundt og nærende måltid til at begynde din dag på.

Det kan holde sig i køleskabet i 3 dage, så lav eventuelt en stor portion, så er morgenmaden klaret til flere dage eller til hele familien.

Giver 4 portioner

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 5 spsk chiafrø

  • 3 dl havre- eller mandelmælk

  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljeessens

  • 10 spsk havregryn

  • 5 dl vand, havre- eller mandelmælk

  • 1 pose hindbær fra frost (ca. 200 g)

  • 4 spsk peanutbutter

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. I en skål hælder du havre- eller mandemælk over chiafrøene og rør vaniljesukker eller vaniljeessens i.

  2. I en anden skål hælder du vand, havre- eller mandelmælk over havregrynene.

  3. Sæt begge skåle i køleskabet og lad det stå natten over (8+ timer).

  4. Hæld også de frosne hindbær over i en skål og sæt denne i køleskabet, så de er tøet op til om morgenen.

  5. Om morgenen tager du så 2 spsk havregrød, 1 spsk chiagrød, 1 spsk hindbær og 1-2 tsk peanutbutter og putter i en skål eller en beholder (et glas med låg, en bøtte eller andet) og så er din morgenmad klar!

Forrige
Forrige

Chiagrød med havregrød, pære, granola & peanutbutter

Næste
Næste

Smoothiebowl med perfekt konsistens