One-bowl citronkage med mascarponecreme og lemoncurd
Her får I opskriften på den lækreste, saftige one-bowl citronkage, der er ultranem at lave og smager helt vidunderligt. Den her opskrift kombinerer den saftige citronkage med en cremet mascarponecreme og lemoncurd, men du kan også sagtens servere den bare som den er. Citronkagen byder på den lækreste balance mellem det søde og det syrlige, hvilket er helt perfekt efter min smag.
Citronkagen har i sig selv en saftig krumme og en skøn sødme fra sukkeret og marcipanen. Jeg har også tilsat til citron til mascarponecremen for at lave citronsmagen gå igen. Lemoncurden er den skønneste prik over i’et og binder de tre elementer så dejligt sammen.
OBS. Du kan både købe færdiglavet lemoncurd eller lave din egen selv. Jeg vil dog anbefale at lave den dagen inden kagen skal serveres, så den kan sætte sig ordenligt.
Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Med købt lemoncurd
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 40-50 min.
I alt: 50-60 min.
Med hjemmelavet lemoncurd
Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 40-50 min.
I alt: 1 t. - 1 t. og 10 min.
Nok til 8 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJ
180 g sukker
Skal af 2 citroner
180 g smør (stuetemp.)
150 g marcipan (stuetemp.)
Saft af 3 store citroner (ca. 1-1,5 dl) (stuetemp.)
4 æg (stuetemp.)
2 tsk vaniljesukker
175 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk birkes
LEMONCURD
Skal af 0,5 citron
0,50 dl citronsaft
60 g sukker
1 æg
30 g smør
MASCARPONECREME
150 g mascarpone
1,5 dl piskefløde
0,5-1 citron, saften og fintrevet skal heraf
2 spsk flormelis (50 g)
1 spsk vaniljesukker
TOPPING
Olivenolie
HVORDAN LAVER DU DEN:
LEMONCURDEN
I en gryde pisker du citronskal, citronsaft, sukker og æg sammen.
Varm så op til middelvarme (5-6 / 9). Det må endelig ikke overstige 80 grader, så ender du med røræg i stedet.
Rør rundt konstant til det begynder at få godt med middel-varme, ca. efter 5 min.
Tilsæt så smør skåret i mindre tern og pisk videre, til det begynder at tykne.
Tag så gryden af varmen og pisk videre til det har fået en tyk konsistens (husk dog, at det sætter sig yderligere, når det har været på køl).
Sigt lemoncurden over i et patentglas og stil det på køl. Det kan holde sig i op til 8-9 dage.
DEJEN
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.
I en står skål blander du sukker og citronskal godt sammen, så du kan få frigivet så meget smag og aroma fra citronskallen som muligt.
Skær så smør og marcipan i små tern og pisk dem sammen med sukkeret.
Tilsæt citronsaften og æggene et ad gangen og pisk det sammen.
Sigt vaniljesukker, mel og bagepulver i den våde dej og rør det godt sammen.
Rør til sidst blå birkes i. Put så dejen i en form med bagepapir og bag den i ovnen ved 180 graders varmluft i 40-45 min.
Lad så kagen køle helt af inden du serverer den med mascarponecreme og lemoncurd.
MASCARPONECREMEN
Lav mascarponecremen lige inde servering.
Put alle ingredienserne i en skål og pisk det hurtigt sammen. Mascarponecremen sætter sig lynhurtigt, så pisk endelig ikke for meget.
Server en skive citronkage med mascarponecreme og lemoncurd på toppen og slut af med et drys god olivenolie. Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
LEMONCURD Laver du din egen lemoncurd, vil jeg anbefale at lave den dagen inden kagen skal serveres, så den kan sætte sig ordenligt.
BAGETID Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men kagen er færdig når du kan stikke en kniv i kagen uden der sidder dej på den.