Sund svampet brownie med cremet topping
ANNONCE for KoRo Denmark
I samarbejde med KoRo Denmark, har jeg udviklet den her opskrift til de af jer, der ønsker et lidt sundere alternativ til en lækker brownie - dog uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens! Brownien er lavet på sorte bønner og kakao og til at søde den, har jeg brugt honning. De sorte bønner kan på ingen måde smages - de er blot med til at give brownien en rigtig lækker konsistens! Cremen på toppen har jeg lavet med blandt andet avocado, som smager neutral, men giver den LÆKRESTE konsistens!
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 45 min.
I alt: 1 t.
Nok til 8 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
BROWNIE
1 dåse økologiske sorte bønner fra KoRo
12 udstenede dadler
100 g plantesmør
2 spsk honning
3 æg
1 dl havremælk
1 dl kakaopulver
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
50 g havregryn
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
CREME
1 moden avocado
2 spsk kakaopulver
2 spsk honning
PYNT
Evt. 1 kakifrugt
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders over- og undervarme.
Smelt smør og honning sammen i en lille gryde ved lav varme.
Blend derefter de økologiske sorte bønner med alle ingredienserne.
Hæld dejen ned i en firkantet form (min var 23x18 cm) og bag så kagen ved 180 graders over- og undervarme i 45 min.Kagen er færdig, når du kan stikke en kniv ned gennem midten, uden at der sidder dej på den.
Lad efterfølgende kagen køle helt af.
Lav cremen ved at blende avocado, kakaopulver og honning godt sammen.
Smør først cremen på, når kagen er kølet helt af.
Skær kakifrugten ud i tynde skiver og læg den på toppen af kagen.
Velbekomme!