Svampet græskarkage med frisk flødeostecreme & ristede mandler

Græskarsæsonen er for alvor skudt i gang og som med så mange andre grøntsager, gør græskaret sig rigtig godt i kage. Jeg har bagt denne fantastisk smagsfulde græskarkage med skønne krydderier og den blødeste og mest friske flødeostecreme på toppen. Prøv den eventuelt af i weekenden, så du kan sætte rammerne om en rigtig hyggelig eftermiddag eller aften!

Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 45-55 min.
I alt: 60-70 min.

Nok til 10-12 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

KAGEDEJ

  • 500 g hokkaidogræskar

  • 100 g smør

  • 130 g honning

  • 3 æg

  • 200 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 2 spsk vaniljesukker

  • 2 tsk kanel

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 0,5 tsk salt

TOPPING

  • 200 g laktosefri flødeost

  • 100 g flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Skal af 1/2 citron

  • Et squish citronsaft

  • 1 håndfuld mandler

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 160 graders over- og undervarme.

  2. Skær græskaret ud i mindre stykker og kog det i 10 min.

  3. Smelt i mellemtiden smør og honning i en lille gryde.

  4. Fordel æggeblommer og -hvider i hver sin skål.

  5. Pisk smør og honning sammen med æggeblommerne.

  6. Rør mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, stødt ingefær og salt sammen i et seperat skål.

  7. Blend det kogte græskar og rør det sammen med æggeblommeblandingen.

  8. Bland de tørre ingredienser sammen med de våde.

  9. Pisk så æggehviderne stive og vend dem forsigtigt rundt i dejen.

  10. Hæld det over i en kageform (jeg brugte en rugbrødsform, men en ø18-ø22 cm springform kan også sagtens bruges)

  11. Bag kagen i ovnen mellem 45 og 55 min. Det er meget afhængigt af ovnen og hvilken kageform du bruger, så stik en gaffel ned i midten for at tjekke om kagen er færdig. Det er den, når gaflen kommer op uden noget dej på sig.

  12. Lad kagen køle helt af.

  13. Rist mandlerne på en tør pande, til de bliver smukt gyldne.

  14. Bland så ingredienserne til toppingen sammen, bortset fra mandlerne.

  15. Smør cremen på toppen af kagen, hak mandlerne groft og pynt med dem og revet citronskal.

  16. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Sund svampet brownie med cremet topping

Næste
Næste

Galette med nektariner, vanilje & honning