Galette med nektariner, vanilje & honning
Jeg er virkelig blevet vild med galetter, for de fyldes med alverdens ting fra både det salte og det søde køkken. Da profilen her allerede huser to opskrifter fra det salte køkken, nemlig den her med kartoffel, gedeost og estragon og den her med svampe, spinat og feta, tænkte jeg, at det var tid til at supplere med én fra det søde køkken.Det resulterede i denne her med nektariner, vanilje og honning og WOW hvor er den blevet god - især hvis du spiser den med is til ;)
Nok til 4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
MARINADE
5-6 nektariner
2 tsk honning
1 tsk vaniljesukker
DEJ
0,5 dl vand
1 nip salt
1,5 spsk blødt (plante)smør
1 dl hvedemel
0,75 dl ølandshvedemel (eller alm. hvedemel)
CREME
4 spsk (laktosefri) yoghurt
3 spsk (laktosefri) flødeost
1 spsk saft fra de marinerede nektariner**
HVORDAN LAVER DU DEN:
Begynd med marinaden og skær nektarinerne ud i tynde både.
Vend dem i honning og vaniljesukker og stil dem til side.
Lav så dejen ved at opløs salten i vandet.
Rør smørret ud så godt du kan i vandet, tilsæt så melet og ælt dejen godt og grundigt sammen.
Varm din ovn op på 180 graders varmluft.
Rør ingredienserne til cremen sammen **nektarinerne skulle gerne have afgivet noget væske, hvoraf du rør 1 spsk i cremen.
Del dejen ud i to bolde og rul så dejen ud så den er et par millimeter tyk.
Fordel 2 spsk creme på hver af de udrullede deje, men lad 1,5 cm forblive fri i kanten.
Fordel så de marinerede nektarinskriver ud over cremen og fold siderne ind over.
Pensl siderne med den tilbageværende marinade og bag galetterne ved 180 graderes varmluft i 25-30 min.
Nyd dem med din yndlingsis på siden eller som her med "Vanilje Choko" fra Naturli'. De laver seriøst den bedste is!
Velbekomme!