Citronsnurrer med blå birkes & honning

De her citronsnurrer er et friskt og virkelig lækkert alternativ til de velkendte "kanel- og kardemommesnurrer".Konsistensen er perfekt - crips udenpå og blød inden i - og så smager de skønt af sødet citron. Jeg elsker alt med citron - særligt kager og is - så de her citronsnurrer er klart blandt mine favorit-kager! Prøv dem næste gang du trænger til at forkæle dig selv, din roomie, familie eller nogle helt tredje!

Giver 12 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN

  • 75 g laktosefri smør

  • 75 g honning, agavesirup eller rørsukker

  • 2,5 dl havremælk

  • 25 g gær

  • 1 æg

  • Saft af 1/2 citron

  • 500 g hvedemel

  • 2 tsk vaniljesukker eller -essens

  • 2 spsk blå birkes

  • 1 tsk salt

REMONCE

  • 125 g smør

  • 2 spsk honning eller rørsukker

  • Skal fra 2 citroner

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Smelt smør og honning/agavesirup i en lille gryde ved lav varme, rør det sammen og hæld det over i en stor skål (evt. fra din røremaskine)

  2. Varm havremælk op ved lav varme og opløs gæren heri. Rør ægget i og hæld det over i skålen til det smeltede smør og agavesirup.

  3. Rør det sammen med citronsaften (bruger du vaniljeessens, hæld det da også i nu).

  4. Brug enten en røremaskine eller håndkraft. Tilsæt mel lidt ad gangen.

  5. Når du har tilsat halvdelen af melet, tilsæt da salt, blå birkes (og vaniljesukker hvis du bruger det).

  6. Tilsæt resten af melen og rør godt sammen.

  7. Lad dejen hvile på køkkenbordet med et viskestykke over i 1,5-2 timer.

  8. Til remoncen rør du smør, honning og citronskal sammen til det får en cremet konsistens. Det skal smøres ud på dejen, så jo mere cremet den er, jo lettere er den at smøre ud.Varm din ovn op på 200 graders varmluft.

  9. Rul så dejen ud på et mel-drysset bord, så den bliver til en rektangel med 0,5 cm. tykkelse. Det gør ikke så meget hvad målene er på rektanglet, så længe den ikke bliver for tyk.

  10. Smør så remoncen ud på rektanglet (og husk, du altid kan lave mere remonce ;))

  11. Bøj dejen ind over sig selv 2 gange, så den får 3 lag.

  12. Skær dejen ud i strimler og sno dem først "om sig selv" og så sammen til en snegl.

  13. Placer på en bageplade. Pensl til sidst snurrerne med æg eller havremælk.

  14. Bag dem i 18-22 minutter, til bliver gyldne. Pensl dem eventuelt med lidt honning inden servering - det giver en dejlig sødme.

  15. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Sunde romkugler med kammerjunker

Næste
Næste

Lækker gulerodskage, der både er glutenfri, laktosefri & sukkerfri