Lækker gulerodskage, der både er glutenfri, laktosefri & sukkerfri

Gulerodskage er én af mine yndlingskager og jeg har derfor forsøgt mig med at lave en udgave, der både er fri for gluten, laktose og for raffineret sukker. Det er hverken fordi jeg er fanatisk eller allergisk, men jeg får det bare en anelse bedre i kroppen når jeg spiser kager og søde sager, der har et reduceret sukker-, laktose- og glutenindhold.Det betyder dog ikke, at jeg går på kompromis med smagen (eller mængden)! Gulerodskagen her smager skønt og krydret og cremen på toppen tilfører den en dejlig friskhed.

Nok til 7-8 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN

  • 2 medium gulerødder

  • 3 æg

  • 4 spsk honning

  • 50 g plantesmør

  • 1 spsk citronsaft

  • 4 tsk vaniljepulver eller vaniljeessens

  • 2 tsk stødt kanel

  • 3 dl blendede havregryn (brug glutenfri hvis du vil være sikker på, at det rent faktisk er glutenfrit)

  • 1 tsk bagepulver

CREMEN

  • 1,5 spsk laktosefri flødeost

  • 2 spsk laktosefri skyr

  • 1 tsk citronsaft

  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeessens

  • 1 spsk sukrinmelis (eller flormelis) (valgfrit)

TOPPING

  • Mandelflager (valgfri)

  • Citronskal (valgfri)

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 180 grader over-under-varme.

  2. Til dejen river du gulerødderne i en skål.

  3. Fordel æggene i blommer og hvider - rør blommerne sammen med de revne gulerødder og gem hviderne i en skål for sig.

  4. Smelt honning og smør ved lav varme i en lille gryde og hæld det dernæst ned til gulerødder og æggeblommer sammen med citronsaft. Bruger du vaniljeessens, så tilsæt også det.

  5. I en seperat skål blander du vaniljepulver (hvis du bruger dét i stedet for vaniljeessens), kanel, blendet havregryn og bagepulver.

  6. Bland det så sammen med gulerodsmassen.

  7. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt rundt i dejen.

  8. Hæld dejen i en valgfri kageform og bag kagen i 45-50 min. ved 180 grader over-under-varme.

  9. Du kan teste om kagen er færdig, ved at stikke en gaffel ned og tage den op - hvis der ikke sidder dej på den, er kagen færdig.

  10. Til cremen blander du alle ingredienserne sammen.

  11. Lad kagen afkøle helt inden du smører den lækre creme på.

  12. Slut af med at toppe kagen med din yndlingspynt - her har jeg brugt mandelflager og citronskal. MHM!

Forrige
Forrige

Citronsnurrer med blå birkes & honning

Næste
Næste

Sunde bananmuffins med mørk chokolade