Blåbærkage med hvid chokolade, nøddesmør og citronfrosting

Skøn svampet blåbærkage med hvid chokolade, cremet nøddesmør og en frisk citronfrosting på toppen. En vidunderlig kombination af smage og konsistenser.

Kagen er nem at lave, den er dejlig frisk i smagen og har en skøn svampet konsistens - og så er den simpelthen så smuk, prøv at se marmoreringerne i dejen!

Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til ved bagningen. Fx hvorfor jeg har brugt yoghurt i kagen. God fornøjelse!

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter (denne opskrift inklusiv) i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 40-45 min.
I alt: 60-65 min.

Nok til 1 stor kage (8-10 pers.)

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 180 g yoghurt natural

  • 100 g nøddesmør (mandelsmør eller hasselnøddesmør)

  • 50 g sukker

  • 3 dl havremælk

  • 1 æg

  • 220 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • 80 g hvid chokolade

  • 100 g frosne blåbær

  • Skal af ½ citron

FROSTING

  • 200 g flormelis

  • 150 g flødeost

  • 150 g smør (stuetemp.)

  • Skal af 1 citron

TOPPING

  • 20 g hakket hvid chokolade

  • Et par håndfulde friske blåbær

  • Spiselige blomster (valgfrit)

  • Lidt revet citronskal 

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 175 graders varmluft.

  2. Pisk nøddesmørret og sukkeret sammen til det bliver lidt luftigt.

  3. Pisk derefter yoghurt, havremælk og ægget i.

  4. Rør derefter hvedemel og bagepulver i.

  5. Hak den hvide chokolade groft og rør det. de frosne blåbær og citronskallen i dejen.

  6. Smør din bageform og bag kagen i 40-45 min. ved 175 graders varmluft.

  7. Kagen er færdige, når du kan stikke en kniv igennem og der ikke sidder dej på kniven.

  8. Mens kagen bag laver du frostingen. Pisk ingredienserne sammen, men pisk ikke for hårdt, da det kan ødelægge strukturen og gøre frostingen tynd og flad. Stil den efterfølgende i køleskabet, så den kan forblive kold og ”fluffy”.

  9. Lad kagen køle helt af inden du pynter den med frosting og toppingen.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

YOGHURT Hvorfor har jeg brugt yoghurt i kagen? Det har jeg af flere årsager. Yoghurten giver kagen en skøn svampet konsistens, syren i yoghurten reagerer med bagepulveret, som får kagen til at hæve og så giver yoghurten en skøn bagkant af syre til den ellers søde smag.

FROSTING Det er vigtigt, at alle dine ingredienser til frostingen er stuetempereret før du laver frostingen, ellers kan den bliver grynet eller tynd. Er den for tynd kan du forsøge, at putte lidt ekstra flormelis i og så stille den i køleskabet til den bliver helt koldt, så den sætter sig igen.

NØDDESMØR Du kan bruge hvilken som helst slags nøddesmør, men jeg vil anbefale at du bruger mandelsmør, cashewsmør eller hasselnøddesmør. Peanutbutter kan godt tilføre kagen en alt for saltet smag og så harmonerer smagen heller ikke lige så godt med blåbær-smagen som de andre nøddesmør. Bruger du hasselnøddesmør kommer kagen faktisk til at have en lækker smagsnote af nutella - just saying.

Forrige
Forrige

Små gulerodskager med citronfrosting og karameliserede nødder

Næste
Næste

Limekage med luftig ricottacreme & friske abrikoser