Limekage med luftig ricottacreme & friske abrikoser
Sommeren kalder på smukke, friske sommerdesserter - og denne kage gør det fremragende dertil! En skøn frisk og svampet limekage med blå birkes, luftig ricottacreme og friske abrikoser. Mhm! Den er nem at lave og smager bare fantastisk! Server den for dine gæster eller som et dejligt eftermiddagsindskud.
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30-35 min.
I alt: 45-50 min.
Nok til 8 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJEN
100 g blødt plantesmør (smørblok)
2 spsk honning
3 æg
2 dl havremælk
Skal og saft fra 1 økologisk lime
4 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker eller vaniljeessens)
2 spsk blå birkes
RICOTTACREME
250 g ricotta
1 dl piskefløde
1 spsk flormelis
PYNT
Blå birkes
Spiselige blomseer
Limeskal
Flormelis
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 grader varmluft.
Pisk eller rør smør og honning sammen.
Tilsæt derefter et æg ad gangen og rør derefter havremælken i.
Riv lime-skallen i og tilsæt også saften. OBS. Bruger du vaniljeessens i stedet for vaniljepulver og vaniljesukker, tilsæt da også det her
I en seperat skål blander du mel, bagepulver, birkes og vaniljepulver/vaniljesukker (hvis du bruger det i stedet for vaniljeessens)
Hæld derefter de våde ingredienser i de tørre, bland det godt sammen og hæld det så over i en rugbrødsform (enten smurt eller med bagepapir i)
Bag kagen i 30-35 min.
Stik en gaffel i midten for at tjekke om den er gennembagt inden du tager den ud. Den må godt være gylden på toppen.
Til cremen pisker du ricotta, piskefløde og flormelis sammen stille og roligt, for at få så meget luft ind i cremen som muligt.
Når kagen er kølet helt af, sprøjt da cremen ud over kagen med en sprøjtepose (eller en frysepose med et hul i) og pynt med friske abrikoser, flormelis, limeskal, birkes og evt. spiselige blomster.
Velbekomme!