Limekage med luftig ricottacreme & friske abrikoser

Sommeren kalder på smukke, friske sommerdesserter - og denne kage gør det fremragende dertil! En skøn frisk og svampet limekage med blå birkes, luftig ricottacreme og friske abrikoser. Mhm! Den er nem at lave og smager bare fantastisk! Server den for dine gæster eller som et dejligt eftermiddagsindskud. 

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 30-35 min. 
I alt: 45-50 min. 

Nok til 8 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN

  • 100 g blødt plantesmør (smørblok)

  • 2 spsk honning

  • 3 æg

  • 2 dl havremælk

  • Skal og saft fra 1 økologisk lime

  • 4 dl hvedemel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker eller vaniljeessens)

  • 2 spsk blå birkes

RICOTTACREME

  • 250 g ricotta

  • 1 dl piskefløde

  • 1 spsk flormelis

PYNT

  • Blå birkes

  • Spiselige blomseer

  • Limeskal

  • Flormelis

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 180 grader varmluft.

  2. Pisk eller rør smør og honning sammen.

  3. Tilsæt derefter et æg ad gangen og rør derefter havremælken i.

  4. Riv lime-skallen i og tilsæt også saften. OBS. Bruger du vaniljeessens i stedet for vaniljepulver og vaniljesukker, tilsæt da også det her

  5. I en seperat skål blander du mel, bagepulver, birkes og vaniljepulver/vaniljesukker (hvis du bruger det i stedet for vaniljeessens)

  6. Hæld derefter de våde ingredienser i de tørre, bland det godt sammen og hæld det så over i en rugbrødsform (enten smurt eller med bagepapir i)

  7. Bag kagen i 30-35 min.

  8. Stik en gaffel i midten for at tjekke om den er gennembagt inden du tager den ud. Den må godt være gylden på toppen.

  9. Til cremen pisker du ricotta, piskefløde og flormelis sammen stille og roligt, for at få så meget luft ind i cremen som muligt.

  10. Når kagen er kølet helt af, sprøjt da cremen ud over kagen med en sprøjtepose (eller en frysepose med et hul i) og pynt med friske abrikoser, flormelis, limeskal, birkes og evt. spiselige blomster.

  11. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Blåbærkage med hvid chokolade, nøddesmør og citronfrosting

Næste
Næste

Fastelavnsbolle med vaniljecreme, remonce & mandelsmør