Pesto med gulerodstop, parmesan og ristede nødder

Gulerødder med toppe på er – udover, at være afsindigt smukke – en vidunderlig ingrediens til denne pesto lavet på gulerodstoppe. Så når du har brugt gulerødderne til hvad end du måtte have lyst til – gulerodskage, bagte gulerødder, gulerødsstænger mm. – så kassér endelig ikke toppene. De kant trylles om til denne fantastisk lækre pesto. Brug pestoen som dip, i sandwiches, pitabrød, på pizzaer, som dressing i salater - eller spis den rent, for SÅ godt smager den!

Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til ved bagningen. God fornøjelse!

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter (denne opskrift inklusiv) i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 5 min.
I alt: 15 min.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 bundt gulerodstoppe (ca. 100-120 g)

  • 75 g mandler

  • 75 g valnødder

  • 150 g god parmesanost

  • 4 dl olie (oliven-, raps-, ell. hvidløgsolie)

  • 1-2 fed hvidløg (ikke hvis du har brugt hvidløgsolie)

  • Saft af 1-2 citroner

  • Skal af ½ citron

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Rist nødderne på en pande til de bliver smukt gyldne.

  2. Blend alle ingredienserne sammen. Smag til med salt, peber, citron og olie.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

Olie Når du bruger olie kan du sagtens blande. Her har jeg fx brugt 2 dl olivenolie og 2 dl af den overskydende olie fra de konfiterede hvidløg jeg har lavet her. Det smager vidunderligt og det er en god måde, at få brugt den overskydne olie fra de konfitterede hvidløg på.

TIP. Bruger du hvidløg, kan være en god ide, at putte dem i lidt ad gangen og smage til.

Forrige
Forrige

Cremet auberginedip med hvidløg og citron

Næste
Næste

Konfiteret hvidløg med chili og timian