Cremet auberginedip med hvidløg og citron

Denne opskrift på cremet auberginedip med hvidløg og citron kombinerer den rige smag af aubergine med den aromatiske duft af hvidløg og det forfriskende strejf af citron, hvilket resulterer i en uimodståelig smagsoplevelse.

Vores auberginedip begynder med auberginer, der bages indtil de er møre og saftige. Denne proces fremhæver auberginens naturlige smag og skaber en dyb, intens base til dippen.

Hvidløg, der bages med, tilfører en skarp og krydret dimension til dippen. Hvidløgets karakteristiske smag komplementerer auberginens rige nuancer og skaber en harmonisk balance.

Et strejf af citronsaft frisker op i smagen og tilføjer en subtil syrlighed, der løfter alle smagsnoter i dippen.

Dippen blenderes til en glat og cremet konsistens, der er lige til at dykke din yndlingsgrøntsager eller brød i.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 20-30 min.
I alt: 25-30 min.

Nok til 1 stor porten

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3 auberginer

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 tsk flagesalt

  • 1/2 tsk sort peber

  • Citronsaft

  • 1-2 tsk lys tahin

  • Frisk mynte

  • 1 spsk granatæblekerner

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær auberginerne ud i store tern og vend dem i olivenolie, salt og peber på en bageplade.

  3. Knus hvidløgene med en kniv og fordel stykkerne mellem auberginerne på bagepladen - de skal være til at fjerne igen.

  4. Bag auberginerne i 20-30 min. ved 200 graders varmluft. De skal være helt bløde.

  5. Lad dem køle af i 5 minutters tid efterfølgende og blend dem så med citronsaft og lys tahin. Smag løbende til med salt, citron og tahin, så tilsæt lidt ad gangen.

  6. Server med frisk mynte, granatæblekerner og et drys olivenolie.

Forrige
Forrige

Syltede chilier

Næste
Næste

Pesto med gulerodstop, parmesan og ristede nødder