Nemme syltede rødløg på under 20 min.
Syltede rødløg er virkelig et must for mig at have i køleskabet. Det smager sindssygt lækkert og kan virkelig pifte mange retter op; i burgere, wraps, pitabrød, på avokadomadder, i salater (især hvis der også er feta i - kongekombination) osv.Det bedste er, at de er virkelig nemme at lave og så tager det ikke mere end 20 min. at lave.
Giver 1 stort glas
HVAD SKAL DU BRUGE:
4 rødløg
1 spsk rørsukker
1 spsk peberkorn
1 spsk fennikelfrø (valgfrit)
5 laurbærblade
3 dl æblevineddike (vigtigt med æblevineddike for en lidt sødere variant, med en rundere smag)
3 dl vand
HVORDAN LAVER DU DEM:
Skær rødløgene ud i skiver (ikke alt for tykke) og put dem ned i en glasbeholder sammen med laurbærbladene.
Kog vand, æblevineddike, rørsukker, peberkorn og fennikelfrø op og hæld det overrødløgene i glasbeholderne, så snart det koger.
Lad det så stå at trække i 10-15 min., men gerne så lang tid som muligt. Det kan sagtens holde sig i køleskabet i 3-4 uger, det eneste kan være, at de taber lidt af den smukke lyserøde farve, men de kan sagtens spises.