Nem, billig, cremet peanutbutter med kun 1 ingrediens
En ting, jeg uden tvivl ville tage med mig på en øde ø, er peanutbutter. Jeg synes det er noget af det lækreste; den cremede konsistens, den salte smag og faktummet, at den fungerer til så meget forskellig mad. Jeg laver normalt min peanutbutter selv, for det er uden tvivl det billigeste - og det er virkelig nemt at lave selv! Peanuts kan fåes i alle supermarkeder og koster normalt 9-10 kr for en pose. Sådan en pose giver tilnærmelsesvist det samme, som hvis du køber et glas til 21-22 kr. Det er dog ikke alle steder, man kan få økologiske peanuts, men til tider er de at finde i grønthandlere til en rigtig god pris!
Opskriften kræver kun én ingrediens; saltede, ristede peanuts. Og så kræver det selvfølgelig en blender.
Giver 1 stort glas peanutbutter
HVAD SKAL DU BRUGE:
500 g ristede og saltede peanuts. Du kan enten købe dem ristede og saltede (sådan er de de fleste steder), men du kan også købe dem "rå" og riste dem selv på en pande med salt.
HVORDAN LAVER DU DET:
Blend ristede peanuts i en blender i 8-10 min. Det ligner først krymmel, men skrab det løbende ned ad siderne og vent. Så vil du se, at det bliver mere og mere cremet. Mhmm!