Solsikkekernesmør med ristet kokos & honning

Jeg har virkelig en ting for peanutbutter. Peanutbutter har den lækreste klæg konsistens, hvad end det er på min havregrød om morgenen, på min riskiks eller mit knækbrød om eftermiddagen eller som smags- og konsistensgiver i mine kager. I love it. Dog synes jeg altid det er spændende at udforske alternativer. Derfor prøvede jeg at lave den her solsikkekernesmør med ristet kokos og honning. Den har fuldstændig samme lækre konsistens som nøddesmør, men har en helt anden smag - surprise ;) Den fungerer så godt på både havregrød, knækbrød, riskiks og som dip til æbler, så prøv den af og se hvad i synes!

Giver 1 stort glas

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 3,5 dl solsikkekerner

  • 1/2 tsk salt

  • 2 spsk kokosmel

  • 1/2 tsk flydende honning eller agavesirup

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Rist solsikkekerner, kokosmel og salt på en mellemvarm pande til det hele har en skøn gylden farve - men det må endelig ikke brænde på!

  2. Lad solsikkekerne og kokosmel køle helt af og put det så i en blender/foodprocessor sammen med den flydende honning eller agavesiruppen.

  3. Blend så hele mulivitten sammen - bemærk, at det godt kan tage noget tid (5-15 min). Kernerne og kokossen skal have tid til at frigive deres naturlige olier, som er dét, der gør det til en cremet smør-lignede masse. Du kan eventuelt skrabe det ned fra kanterne et par gange undervejs, så din blender/foodprocessor får ordentlig fat.

  4. Smag det til med salt eller honning.

Forrige
Forrige

Nem, billig, cremet peanutbutter med kun 1 ingrediens