De lækreste varme hveder
Annonce | Indlægget er udgivet i samarbejde med Whiteaway
Hvis du kunne tænke dig, at bage dine hveder selv kan jeg anbefale den her opskrift. Den er virkelig nem at gå til og selvom den kræver et par timers hævetid, kræver den ikke meget arbejdstid. Hvederne er fyldige og bløde og en ægte dansk klassiker og vil fra første bid bringe varme og hygge til dit hjem.
Disse lækre, luftige boller er et symbol på foråret og markerer starten på hvedebrødssæsonen. Varme hveder er en gammel tradition, der bringer varme og hygge til enhver morgenmad, eftermiddagste eller sågar aftensmad.
Varme hveder er kendt for deres bløde konsistens og søde smag, perfekt kombineret med smør og et strejf af kanel og kardemomme. Deres gyldne skorpe gemmer på en dejlig blød krumme. Hver bid af disse varme hveder er en fornøjelse og deres himmelske duft fylder køkkenet og lokker enhver til bordet.
Det bedste ved varme hveder er den hyggelige tradition omkring dem. At samles om bordet med familie og venner, skære dem over og smøre dem med smør eller andet pålæg, mens man nyder hinandens selskab og den vidunderlige smag. En oplevelse, der binder os sammen og skaber minder for livet.
Uanset om det er en festlig lejlighed eller en almindelig hverdag, er varme hveder en skøn måde at sprede glæde og hygge på. Så tag dig tid til at bage disse lækre boller og del dem med dem, du holder af. Du vil ikke fortryde det!
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 10-15 min.
Tilberedningstid: 3,5 t. hævetid + 20 min. bagetid
I alt: ca. 4 t.
Nok til 10 stk.
HVAD SKAL DU BRUGE:
15 g gær
2 dl havremælk
35 g blødt smør
1 æg
30 g sukker
1 tsk kanel
1,5 tsk kardemomme
0,5 tsk salt
450-470 g hvedemel
HVORDAN LAVER DU DEM:
Opløs gær i stuetempereret mælk
Rør derefter de resterende ingredienser i. Ælt i 10 min til dejen er blød og elastisk og let slipper æltekrogen.
Hæv 1 time med et lunt, opvredet viskestykke over.
Vej dejen, divider med 10 og rul 10 boller. Ca. 80 g pr bolle.
Lad dem derefter hæve i en bradepande med et opvredet viskestykke over i 2-2,5 time.
Bag dem så ved 190 graders over-undervarme i 20-22 min. til de har en flot mørk overflade.
Nyd med med dit yndlingspålæg og med dem du holder af. Velbekomme!