Små luftige fladbrød

Hjemmelavede luftige fladbrød, der er nemme at lave og smager fantastisk. De har en skøn luftig konsistens og smager dejlig “brændt” fra stegningen på panden. Spis dem med enhver lækker dip, på siden af en daal eller brug dem som bund til et åbent pitabrød med fyld.

Se opskrift på en skøn tapenade her og en opskrift på cremet hummus her.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 1-1,5 t.
I alt: Ca. 2 tmer

Nok til 6-8 fladbrød

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 dl vand

  • 15 g gær

  • 1 dl natural yoghurt

  • 1 tsk salt

  • 3 dl hvedemel

  • 1,5 dl durummel

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæret i det.

  2. Tilsæt derefter yoghurten og rør det godt rundt.

  3. Tilsæt hvedemelen lidt ad gangen.

  4. Put derefter salt i og tilsæt så durummel lidt ad gangen.

  5. Dejen skal ikke været klistret, men den må heller ikke blive for "hård”. Vurdér eventuelt om der skal lidt mere vand i - i så fald, tilsæt lidt ad gangen.

  6. Ælt dejen godt sammen og lad den så hæve med viskestykke over et lunt sted i 1-1,5 time (gerne så lang tid som muligt).

  7. Efter hævning putter du lidt mel ud på bordet og deler dejen i 6-8 klumper.

  8. Rul dem ud til de har en tykkelse på omkring 0,5 cm og smæk dem på en pande og steg dem i olivenolie begge sider til de får en fin brun og brændt kulør.

Forrige
Forrige

De lækreste varme hveder

Næste
Næste

Nemme, luftige pitabrød