Nemme, luftige pitabrød

Skab en oplevelse af autentisk bageri i dit eget køkken med denne overskuelige opskrift på hjemmelavede luftige pitabrød. Disse pitabrød er ikke blot nemme at lave, men vil også fortrylle dine smagsløg med deres lette konsistens og forbløffende evne til at svulme op og danne lommer - perfekte til at indkapsle din yndlingsfyld!

Ingredienslisten er enkel, og processen er en leg. Forbered dejen ved at kombinere ingredienserne efter nedenstående vejledning. Ælt dejen grundigt, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hvile, indtil den fordobles i størrelse, og se fortryllelsen begynde.

Del dejen op i portionsstykker og rul dem ud til cirkler. Bag dem i ovnen, og vær vidne til, hvordan de magisk svulmer op som små balloner, klar til at blive fyldt med dine favoritter.

Resultatet er intet mindre end fantastisk. Hver bid af de hjemmelavede pitabrød afslører en fluffy og let tekstur, der perfekt balancerer smagen af friskbagt brød med en subtil sødme og strejf af olivenolie.

Disse nemme, hjemmelavede pitabrød er alsidige og kan bruges til alt fra traditionelle fyld som veggiedeller, grillede grøntsager, hummus, feta og friske urter - eller hvad du drømmer om!

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 2 t. og 10 min.
I alt: 2,5 t.

Nok til 8 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 dl vand

  • 20 g gær

  • 1 tsk honning

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk olivenolie

  • 600 g hvedemel 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Brug evt. en røremaskine til opskriften. Rør gæret ud i vandet og tilsæt så honning og olivenolie.

  2. Tilsæt melen lidt ad gangen og rør salten i til sidst. Rør dejen godt sammen i 10-12 min til den virkelig elastisk og luftig.

  3. Lad den så hæve på køkkenbordet under et opvredet viskestykke i 1 time.

  4. Drys lidt mel ud på bordet og spænd dejen op med en bagespatel.

  5. Del så dejen ud i 8 klumper. Spænd også disse op og lad dem hæve på køkkenbordet i 20 min. under et opvredet viskestykke.

  6. Drys mel på din kagerulle og en lille smule på bordet. Rul så bollerne ud til flade cirkler så de er ca. 0,5 cm tykke.

  7. Lad dem igen hæve under et opvredet viskestykke, men denne gang i 40 min.

  8. Forvarm din ovn til 260 graders varmluft med enten et bagestål eller en bageplade i.

  9. Bag 4 pitabrød ad gangen i 5-7 min. Hold øje med at brødene ikke bliver for brændte.

  10. Lad dem efterfølgende køle af på en bagerist under det opvredne viskestykke, da dette vil holde på brødendes fugt.

Forrige
Forrige

Små luftige fladbrød

Næste
Næste

Svampet og sprødt hvidløgsbrød pull-apart style