Den nemmeste tærtebund
Vi laver tit tærte herhjemme, for det er så nemt og lækkert at lave. Medmindre jeg har virkelig travlt eller har minus overskud, så bager jeg selv tærtebunden. Det her er den nemmeste opskrift og den smager altså også bare lidt bedre en dem man køber.
Forberedelsestid: 5-10 min.
Tilberedningstid: 10-20
I alt: 15-30 min.
Giver 1 tærtebund
Passer til et tærtefad der er 24-26 cm i diameter.
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 dl vand
1 tsk salt
0,5 dl olivenolie
2 dl hvedemel
1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel
HVORDAN LAVER DU DEN:
Opløs salten i vandet, tilsæt olien og rør det godt sammen i en skål.
Tilsæt så melet lidt ad gangen. Begynd med at rør med en ske, men efterhånden som dejen bliver mere og mere "tør" kan du begynde at ælte den sammen med hænderne - eventuelt ude på bordet.
Ælt dejen godt sammen i 5 minutters tid og lad den stå og trække i 5-10 min.
Drys lidt mel på bordet og rul så dejen ud og put den i dit tærtefad. Husk at prik hul i den med en gaffel inden du for-bager den.
For-bag den 10 min, ved 180 graders varmluft, inden du putter fyld i den.