Det nemmeste & bedste brød

Har du en røremaskine, er det her brød det nemmeste og lækreste, jeg længe har smagt. Det har samme noter som surdejsbrød, men det er knap så tidskrævende, som et surdejsbrød. Normalvis er det min kæreste, der står for at bage brød og boller herhjemme, så jeg har ikke gjort mig så meget i dét. MEN tilfældighederne ville, at jeg skulle have brød med til nytårsaften og så tænkte jeg, nu er det nu. Jeg må ydmygt indrømme, at der var tale om et hole-in-one, for det blev viiiirkelig lækkert. Sprødt på overfladen og dejlig svampet, dog luftigt indeni. Den har en svag surhed, som surdejsbrød, for jeg har puttet en lille smule yoghurt natural i - inspireret af min mesterbager af en morfar.

Giv dig i kast med det! Det er så lækkert!

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 dl vand

  • 15 g gær

  • En lille spsk honning

  • 1 dl laktosefri yoghurt natural (gerne cultura)

  • 5 dl ølandshvedemel

  • 5 dl hvedemel (4+1)

  • 2 tsk salt

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Opløs honningen og gæren i vandet. Tilsæt derefter yoghurten og rør den ud i blandingen.

  2. Tilsæt derefter melen en spiseskefuld af gangen, mens din røremaskine køre på lav hastighed.Når halvdelen af melen er tilsat, tilsætter du salten. Tilsæt så resten af melen og ælt dejen på maks hastighed i 8-10 min.

  3. Når dejen slipper skålen og føles blank og elastisk, beklæder du skålen med et viskestykke eller film og sætter det i køleskabet natten over eller på køkkenbordet 5-6 timer.

  4. Dejen skulle gerne have en masse store luftbobler efter hævning.

  5. Har dejen været i køleskabet, sætter du den ud på køkkenbordet i 20 min. inden bagning.Forvarm så din ovn på 250 grader varmluft og lad en bageplade blive derinde med bagsiden opad. Lad den blive rigtig gennemvarm.

  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fordel dejen i to.

  7. Spænd dejen op - enten med to spatler eller med dine hænder. Det kan være en fordel at spalterne eller dine hænder er lidt våde inden du spænder op.

  8. Put så brødet på et stykke bagepapir og sæt det ind på den gennemvarmede bageplade. Bag brødet ved 250 varmluft i 20 min.

  9. Skru derefter ned på 230 grader og bag brødet i yderligere 15-20 min. Hold øje med, at det ikke bliver for brændt, men det må gerne få en virkelig sprød skorpe!

  10. Lad det efterfølgende hvile på en bagerist og nyd det så!

  11. Et voilà! LÆKKERT!

Forrige
Forrige

Den nemmeste tærtebund