Tomatrisotto med friske tomater, timian og mozzarella

Prøv denne skønne og nemme opskrift på risotto med tomat, hvidvin, timian og parmesan, toppet med cremet bøfmozzarella eller burrata, frisk timian og saftige cherrytomater. Opskriften er så nem at gå til, den er hurtig at lave og så er den så varmende og et ægte bud på sundere comfort-food.

Risottoen bliver beriget med tomaterne intense, frugtagtige smag, som giver risottoen en livlig karakter og en skøn dybde.

Timianen tilfører en unik krydderet dimension til retten.

Parmesanosten giver risottoen en rig og krydret karakter. Parmesanosten gør risottoens ekstra cremet, smelter ind i retten og giver den en vidunderlig kompleksitet.

Den cremede mozzarella eller burrata på toppen er som et strejf af luksus. Ostenes blødhed og milde smag fuldender retten med finesse.

Til at give et frisk modstykke, tilføjer vi friske cherrytomater på toppen. Deres friskhed og sødme giver retten en appetitlig kontrast.

Denne risotto med tomat, hvidvin, timian, parmesan, mozzarella/burrata og cherrytomater er nem og hurtig at lave, smager fantastisk og egner sig perfekt enten til hverdagsmiddage eller hvis du skal nurse om gæster i weekenden.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 30 min.

Nok til 4 pers.  

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 100 g tomatpure

  • 1,5 løg

  • 2 hvidløg

  • 300 g risottoris

  • 1,5 dl hvidvin

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 600 ml grøntsagsbouillon

  • 60 g parmesan

  • 12 cherrytomater (til sidst til omrøring)

  • 2 bøfmozzarella / burrata 

  • Frisk timian 

  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Skær løg fint og pres hvidløgene.

  2. Steg løg og hvidløg et minuts tid i olivenolie i en gryde. Tilsæt derefter tomatpuré, timian og risottoris og lad det stege med et minut yderligere.

  3. Tilsæt hvidvinen og reducer den til halvdelen. Tilsæt derefter grøntsagsbouillonen og dåsetomaterne lidt ad gangen under hyppig omrøring - det må gerne tage 15-20 min. Det er færdigt, når konsistensen stadig er dejlig cremet og risene stadig har lidt bid i sig.

  4. Halver cherrytomaterne og vend dem i sammen med parmesanen. Smag til med salt og peber.

  5. Top af med mozzarella/burrata, frisk timian og lidt olivenolie.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DÅSETOMATER Køb gerne en af rigtig god kvalitet fx fra Mutti. Det beriger risottoen med sådan en dyb og skøn tomatsmag.

Forrige
Forrige

Store glutenfrie squashdeller med feta og dild

Næste
Næste

Tærte med squash, ricottacreme, oliven og salvie