Store glutenfrie squashdeller med feta og dild

Denne opskrift på saftige squashdeller er lavet med revet squash, cremet feta, frisk dild og ærtemel, der er rig på protein og fibre og naturlig glutenfri. De er toppet med en skøn blanding af yoghurt, olivenolie og frisk citronsaft for ekstra smag og friskhed.

De revne squash giver dellerne en saftig og mild smag med en dejlig konsistens.

Fetaosten tilfører en skøn salt balance og umamismag til dellerne.

Den friske dild giver dellerne en urtet friskhed og en dejlig anisagtig smag. Jeg vil altid anbefale at du bruger den afskårne version, da den rummer meget mere smag end dén i de små “potter”.

Ærtemelet er en protein- og fiberfyldt erstatning for traditionelt mel, hvilket gør disse deller sunde og næringsrige. Ærtemelen giver også en langt mere let fornemmelse uden at gå på kompromis med dens bindende egenskaber.

Yoghurten giver en blød og cremet kontrast til dellerne og tilfører en dejlig syrlighed. Du kan også sagtens bruge creme fraiche i stedet for yoghurt.

Til at toppe, tilføjes skøn kvalitetsolivenolie, som giver en rund og fyldig smag og en skøn fedme til dellerne.

Citronsaften giver en frisk syrlighed, der fremhæver smagene i dellerne.

Prøv opskriften i dag og lad dig forføre af denne harmoniske sammensætning.

Spis dem som et vegetarisk alternativ til frikadeller enten med en salat på siden, på frokostbordet, julefrokost- eller påskefrokostbordet.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt:
 30-35 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 squash

  • 1,5 bundter afskåret dild

  • 2 dl havregryn

  • 1,5 dl ærtemel 

  • 1 rødløg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 120 g feta

  • Salt og peber

TOPPING

  • 2 spsk yoghurt/creme fraiche

  • 0,5 bundt frisk afskåret dild

  • Salt og peber

  • 1/2 citron 

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Riv squashen groft, vend det med lidt salt og klem så meget væske ud som muligt – det er nemmest med hænderne.

  2. Hak løget og dilden fint og pres hvidløget.

  3. Smuldr fetaen i og rør squashen sammen med alle ingredienserne og lad blandingen stå på køl i 10-15 min.

  4. Form store, flade deller (ca. som en lille håndflade) og steg dem på panden i olivenolie.

  5. Nyd dem med yoghurt, olivenolie, citronsaft, sort peber og frisk dild på toppe.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

ÆRTEMEL Ærtemelen er en naturlig glutenfri mel, der er rig på kostfibre og rig på protein. Den fungerer som et fantastisk bindemiddel i flere retter, bl.a. disse squashdeller og så giver det dellerne en dejlig lethed, hvor normal hvedemel godt kan tynge konsistensen mere.

HAVREGRYN Det er ikke alle producenter, der kan garantere, at deres havregryn er glutenfri, så hvis du vil være på den sikre side, kan du enten bruge en garanteret glutenfri variant eller erstatte havregrynen med mere ærtemel, majsmel eller rismel.

Forrige
Forrige

Galette med kartoffel, gedeost og estragon og rosmarin

Næste
Næste

Tomatrisotto med friske tomater, timian og mozzarella