Galette med kartoffel, gedeost og estragon og rosmarin

Skøn smagsfuld galette med sprøde kartoffelskiver, en fortryllende creme lavet af ricotta, feta og skyr, cremet gedeost og krydret rosmarin og estragon.

Kartoflerne, skåret i tynde skiver, giver en skøn, sprød tekstur efter bagning og danner den perfekte base for galetten.

Cremen, lavet af ricotta, feta og skyr, giver en fyldig og blød konsistens. Den fyldige ricotta, kombineret med den lette syrlighed fra fetaen og skyren, skaber en forfriskende smag, der komplimenterer kartoflerne rigtig godt.

Gedeosten bringer også en cremet og let tangy karakter til galetten. Den smelter sublimt over kartoflerne og skaber en harmoni af smag.

De friske, krydrede noter fra rosmarin og estragon tilfører en dejlig, pikant smag og en skøn intens aroma, der virkelig fungerer som prikken over i’et i denne ret.

Denne galette med kartoffel, gedeost, rosmarin, estragon og den fortryllende creme af ricotta, feta og skyr er en skøn ret, der kan nydes hverdage og weekender, på aleneaftener eller sammen med venner og familie.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 40-45 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE: 

  • 10 mellemstore kartofler

  • 180 g gedeost (gederulle)*

  • 250 g ricotta

  • 2 spsk feta

  • 3 spsk skyr

  • 4 håndfulde rosmarin eller estragon 

  • 2 x tærtedej (enten købt eller denne nemme hjemmelavede)

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 190 graders varmluft.

  2. Til tærtedejen følg opskriften her.

  3. Hvad end du har en færdiglavet eller en hjemmelavet tærtedej, deler du dejen i 4 lige store portioner.
    (Rul derefter den hjemmelavede ud)

  4. Stik hul i dejene med en gaffel, så der ikke danner sig luftbobler under bagning.

  5. Rør ricotta, feta og skyr sammen. Smør det ud på tærtedejen, så der er ca. 2 cm ud til kanten.

  6. Skær kartoflerne ud i tynde skiver og skær også gedeosten ud i skiver.
    Læg kartoflerne på cremen, læg derefter gedeosten på og drys med salt, peber og estragon eller rosmarin.

  7. Fold siderne ind over fyldet og drys med olivenolie.

  8. Bag galetterne i 25-30 min.

  9. Top eventuelt med lidt ekstra frisk estragon eller rosmarin og nyd en salat på siden.

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DEJEN Laver du tærtedejen selv, så rul den ud så den er ca. 0,5 cm tyk.

KARTOFFELSKIVER Skær kartoflerne i skiver af et par millimeters tykkelse.

GEDEOST Hvis gedeost ikke er dit jam, så kan du sagtens erstatte det med eksempelvis bøfmozzarella eller burrata (bruger du burrata, så vent med at put osten på frisk efter galette er blevet bagt).

Forrige
Forrige

Bagt hokkaido græskar med fetacreme, ristede nødder og basilikum

Næste
Næste

Store glutenfrie squashdeller med feta og dild