Bagt hokkaido græskar med fetacreme, ristede nødder og basilikum

Prøv den her skønne opskrift på bagt hokkaidogræskar, perfekt tilberedt og serveret på en blød bund af fetacreme med basilikum, toppet med en knasende nøddetopping. Retten tilbyder en masse smag og konsistens og stimulerer både smags- og synssans med dens æstetiske fremtoning.

Det smukke grønne hokkaidogræskar bages for at frigive dets udsøgte sødme og nøddeagtige toner. Det grønne hokkaido græskar er mere fast i sin tekstur end de orange hokkaido græskar, så efter bagningen holder det grønne græskar stadig en skøn, fast og mør tekstur med en sprødere og fastere bagt skal.

Som kontrast til den faste, møre græskar, serveres det bagte græskar på en bund af en lind, blød fetacreme med basilikum. Fetacremen giver en sublim smagsoplevelse med kombinationen af det salte og den urtede friskhed, som komplimenterer det søde fra græskaret så skønt.

Græskaret og fetacremen toppes med en nøddeknas, der skaber en vidunderlig kontrast til den møre græskar og cremede fetacreme.

Den friske basilikum i nøddeknasen bringer en ekstra dimension af friskhed til retten. Duften og smagen af basilikum fuldender denne delikate symfoni.

Forkæl dig selv eller nogen du holder af med denne lækre opskrift på bagt hokkaidogræskar på fetacreme med basilikum, toppet med ristede nødder og frisk basilikum.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt:
 40-50 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1/2 grønt hokkaido græskar (ca. 800-900 g)

  • Salt og peber

  • Olivenolie

  • 2 fed hvidløg

FETACREME

  • 3-4 spsk skyr naturel

  • 3 spsk feta

  • 3/4 bundt basilikum + stilke

TOPPING

  • 80 g mandler

  • 1/4 bundt basilikum + stilke

  • 2 tsk flydende honning/sirup 

  • 4 spsk olivenolie

  • Salt

ANDET

  • Basilikumolie (kan erstattes med olivenolie)

  • Blå kornblomst (valgfrit)

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Skær hokkaido græskaret ud i store både (ca. 6-7 stk.) og vend dem i olivenolie, salt og peber på en bageplade. Halver to fed hvidløg og læg ved på bagepladen. Bag dem i 20 min. ved 220 grader og hvis de mangler farve, kan du bage dem ved grillfunktion i yderligere 5-10 min.

  3. Lav i mellemtiden fetacremen og toppingen.

  4. Blend skyr, feta og basilikum i en blender. Smag til med lidt salt og honning. Hvis cremen er for syrlig, kan du tilføje 1-3 tsk honning (tilsæt en ad gangen).

  5. Rist så nødderne på en panden og hak dem efterfølgende groft. Bland dem sammen med hakket basilikum, flydende honning/sirup, 4 spsk olivenolie og salt.

  6. Spred fetacremen ud på et fad, læg græskar ovenpå og top af med nøddetoppingen, basilikumolie og evt. tørrede blå kornblomster.

  7. Spis med en dejlig salat på siden. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GRÆSKAR Det er vigtigt, at græskaret bliver bagt ved høj varme, så de ikke mister deres fyldige og faste tekstur, men derimod får en god branket farve. Det skal være dejlig mørt indeni, men men en godt branket overflade og skræl.

FETACREME Alt afhængigt af hvilken skyr og feta du bruger, kan cremen have forskellig syrlighed. Du kan justere dette ved at tilsætte en lille smule honning, for at give cremen en mere rund og dyb smag. Tilsæt lidt ad gangen dog, så du kan styre det.

Forrige
Forrige

Svamperisotto med hvidvin, timian og parmesan

Næste
Næste

Galette med kartoffel, gedeost og estragon og rosmarin