Tærter med spinat, ricotta, feta & citronskal

Denne opskrift på tærter fyldt med saftig spinat, cremet ricotta og feta, den intense smag af parmesan og et strejf af frisk citronskal byder på en skøn kombination af teksturer og smage - og så er de rigtig nemme at lave.

Spinaten tilfører en dyb, jordnær smag og en saftig konsistens til tærterne - og så er den er fyldt med næringsstoffer.

Ricotta, med sin cremede og delikate karakter, smelter på tungen og skaber en fyldig og mild smag, der komplimenterer spinaten perfekt.

Fetaosten, med sin saltede bid, tilfører en kraftig smag og en karakteristisk konsistens, der skaber en dejlig kontrast til de andre ingredienser.

Parmesanosten bringer en intens og umami-fuld smag, der forstærker de øvrige nuancer og skaber en dyb og fyldig smagsprofil.

Citronskallen, fint revet og spredt som en friskende finish, tilføjer en lys og citrusfyldt dimension, der løfter hele retten og efterlader en forfriskende eftersmag.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 45-50 min.

Giver 4 tærter

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJEN (eller 1 købe tærtedej)

  • 1 dl vand

  • 1 tsk salt

  • 0,5 dl olivenolie

  • 2 dl hvedemel

  • 1,5 dl fuldkornshvedemel, grahamsmel eller ølandshvedemel

FYLDET

  • 200 g frossen spinat

  • 250 g ricotta

  • 100 g feta

  • 1 spsk creme fraiche

  • 30 g revet parmesan

  • Citronskal af 1 citron

  • Lidt revet muskatnød

  • Salt

  • Peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Tænd din ovn på 200 graders varmluft.

  2. (Hvis du bruger en købe-tærtedej, læg den da ud på bordet så den kan “trække”).

  3. Til dejen opløser du først salten i vandet, tilsætter olien og rører det godt sammen i en skål.

  4. Tilsæt så melet lidt ad gangen. Først rører du med en ske, men efterhånden som dejen bliver mere og mere “tør” kan du begynde at ælte den sammen med hænderne – eventuelt ude på bordet.

  5. Ælt dejen godt sammen i 5-10 minutters tid og lad den stå og trække mens du laver fyldet.

  6. Til fyldet tøer du spinaten op – enten i en gryde med låg over eller i en mikrobølgeovn.

  7. Klem så meget væske ud af spinaten som muligt og bland det så meget resten af ingredienserne til fyldet. Smag til med salt, citron og parmesan.

  8. Hvis du selv har bagt dejen, drys så lidt mel på bordet og rul dejen ud til en stor firkant. Skær den så ud i 8 stykker (4 af stykkerne skal fungere som låg, så de skal være ens med de andre 4 stykker).

  9. Husk at prik hul i dejen med en gaffel inden du putter fyldet på. På så fyldet på 4 af stykkerne og smør det ud, men lad 2-3 cm af kanten være fri.

  10. Skær riller i de 4 “lågstykker” og læg dem så ovenpå fyldet. Pensl evt. med lidt havremælk ude i siderne, og pres så låget ned over og fold kanterne ind med fingrene.

  11. Pensl til sidst tærterne med lidt havremælk og bag dem så i 20-25 min. ved 200 graders varmluft.
    De må gerne blive dejlig gyldenbrune.

  12. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHESDPUNKTER

TÆRTEDEJ Man kan sagtens bruge en købe-tærtedej, men jeg har brugt opskriften på min tærtedej og det fungerede perfekt. Den tager kun 2-3 min at bikse sammen og kan bruges med det samme, da den hverken skal hæve eller hvile.

Forrige
Forrige

Gnocchi med hvidløg, salvie, græskar og aubergine

Næste
Næste

Bagt hokkaido græskar med pestovendte perlebyg og linser toppet med bøfmozz og rucola