Pizza med ricottacreme, syltede og grillede rød peberfrugt og padrones

Denne opskrift på pizza med blød ricottacreme, syltede og grillede rød peberfrugter samt vidunderligt sprøde padrones kombinerer den cremede rigdom af ricottacreme med den pikante sødme fra syltede og grillede rød peberfrugter samt den forfriskende salte smag af sprøde padrones.

Den silkebløde ricottacrem spreder en skøn og mild smag over pizzaen og så tilfører ricottacremen en lækker kontrast til de andre smagsnuancer.

De syltede og grillede rød peberfrugter skaber en himmelsk sødme og intens farve på pizzaen. Peberfrugternes karakteristiske smag bliver fremhævet gennem syltningen og grilningen, hvilket giver en smagsoplevelse i særklasse.

De sprøde padrones, pandestegt til perfektion, giver en let krydret smag og en dejlig knasende konsistens. Padrones bidrager med en spændende og pikant dimension til pizzaen.

Denne pizza med ricottacreme, syltede og grillede rød peberfrugter samt sprøde padrones er ikke blot en kulinarisk triumf, men også en visuel fest. Farverne fra de røde peberfrugter og de grønne padrones kombineret med den cremede ricottacreme skaber en visuel æstetik, der bestemt behager øjnene så meget som smagsløgene.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Købte pizzabunde

Forberedelsestid: 16 min.
Tilberedningstid: 14 min.
I alt: 30 min.

Hj. lavede pizzabunde

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 3 t.
I alt: 3,5 t.

Nok til 2 pizzaer

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 20 g gær

  • 2,5 dl lunkent vand

  • 1 spsk olivenolie

  • lidt citronsaft

  • 1 knivspids honning

  • 400 g tipo 00 mel

  • 1 tsk salt

FYLD

  • 200 g ricotta

  • 80 g feta

  • 250 g padrones

  • 1 glas syltede & grillede peberfrugter

  • 4 håndfulde grønkål

  • 4 spsk olivenolie

  • 1 tsk flagesalt

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav først dejen. Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt derefter olivenolie, citronsaft og honning. Rør det godt sammen og tilsæt så melet lidt af gangen. Tilsæt til sidst salten og rør dejen sammen i mindst 10 min. på en røremaskine eller 15 min. ved håndkraft, til dejen bliver blød og elastisk.

  2. Lad den hæve på køkkenbordet under et viskestykke i 2-2,5 time. Efter 2-2,5 time del da dejen op i to portioner og lad dem efterhæve i 30 min.

  3. Lav i mellemtiden fyldet. Rør ricottaen og fetaen sammen og steg de grønne padrones på en pande med i 2 spsk olie og flagesalt. Maser 2 spsk olivenolie ind i grønkålen.

  4. Forvarm din ovn på det varmeste den kan blive (275-300 grader) og lad en aluminiumsplade eller en bageplade vendt med bagsiden opad være derinde.

  5. Bred pizzadejen ud med fingrene i stedet for med en kagerulle så du ikke presser luften ud af den. Smør et godt lag ricottacreme på og fordel de syltede og grillede peberfrugter rundt på pizzaen. Bag det i 10 min. og put så to håndfulde grønkål på og bag derefter i yderligere 3-4 min.

  6. Put de stegte padrones på når pizzaen kommer ud af ovnen. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

KØBT PIZZADEJ Har du ikke tid eller overskud til at lave dine egne pizzabunde, kan du købe nogle lækre færdiglavede surdejsbunde i bl.a. Føtex. Du kan også gå ned til din lokale pizzamand og købe dej, der blot skal bages.

Forrige
Forrige

Grillede fladbrød med grillet grønt og ricottacreme

Næste
Næste

Bürek med spinat, feta & dild