Misomarineret aubergine med græskarpure og sprøde bønner

Auberginer marinerede i miso, delikat bagt i ovnen og serveret på en cremet bund af græskarpuré, toppet med sprøde bagte kikærter og kidneybønner samt frisk, velduftende dild.

Auberginen er den mest taknemmelige grøntsag, når det kommer til at fodre den med smag. Denne umami-bombe af en miso marinade skaber en dyb smagsprofil, der skaber en skøn rund saltet smag og giver den ellers smagsneutrale aubergine en fantastisk kant.

Som kontrast til den saltede misosmag, skaber græskarpuréens blide sødme og fyldige konsistens en sublim harmoni med misomarinaden og auberginernes komplekse smag.

Til at give en knasende modspild til den bløde aubergine og græskarpure, toppes auberginerne med sprøde og gyldne bagte kikærter og kidneybønner. Deres knasende tekstur og nøddeagtige smag komplimenterer auberginerne og græskarpuréen på lækreste vis.

Som en frisk tilføjelse toppes af med frisk afskåret dild, hvis aromatiske og urteagtige karakter er som prikken over i'et, der bringer en forfriskende, pikant note til retten.

Den her opskrift på misomarinerede auberginer serveret på cremet græskarpuré, toppet med sprøde bagte kikærter og kidneybønner samt frisk, velduftende dild, er en skøn ret, du både kan servere i hverdagene og i weekenderne til dine gæster. Spis den med en skøn salat på siden.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30-35 min.
I alt: 40-45 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

AUBERGINER

  • 2 auberginer

  • 2 spsk lys miso 

  • 7-8 spsk olivenolie

GRÆSKARPURE

  • 600 g hokkaidogræskar

  • 1 dåse kikærter

  • 1 fed hvidløg

  • Olivenolie

  • Salt

TOPPING

  • Afskåret dild

  • 1 dåse kikærter

  • 1 dåse kidneybønner

  • Salt

  • Olivenolie

  • Sumak

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft og klargør 2 bageplader og et ovnfast fad.

  2. Halver auberginerne og skær dybe kryds i kødet på dem. Rør miso og olivenolie sammen og fordel det udover auberginernes skæreflader. Put evt. lidt mere olivenolie på, hvis du synes. Læg dem i et ovnfast fad.

  3. Skær skrællen af græskaret og skær det ud i små stykker. Vend dem i olivenolie og salt og fordel dem på en bageplade. Skær hvidløget ud i 3-4 stykker og læg dem med på bagepladen.

  4. Dræn og skyld kikærter og kidneybønner. Vend også dem i olivenolie og salt og fordel dem på en bageplade.

  5. Bag auberginer, græskar og bønner i ovnen ved 200 graders varmluft i 30 min. Sæt evt. græskaret øverst, bønnerne i midten og auberginerne nederst.

  6. Efter 30 min. tager du græskar og bønner ud. Lad auberginerne stå hvis de stadig mangler, de skal være lækre møre.

  7. Blend bagt græskar og hvidløg med kikærter (ikke de bagte, men dem fra dåse) og lidt olivenolie, til det bliver en lind, lækker pure.

  8. Spred pureen ud på et fad, læg auberginerne ovenpå og top af med de sprøde bønner, frisk afskåret dild og sumak.

  9. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

GRÆSKARPURE Tilsæt løbende olivenolie mens du blender, så du kan styre konsistensen. Pureen skal være lind, men ikke for flydende.

AUBERGINERNE Auberginerne skal være dejligt møre, og misomarinaden må gerne være en anelse branket. Det kan dog være svært, hvis auberginerne står nederst i ovnen. I så fald kan du skifte rundt på bagepladerne og det ovnfaste fad undervejs i bagningen.

Forrige
Forrige

Fladbrød med græskarcreme, salvie, hasselnødder og mozzarella 

Næste
Næste

Braiseret fennikel med honning, kapers, kikærter og dild