Fladbrød med græskarcreme, salvie, hasselnødder og mozzarella 

Prøv denne vidunderlige opskrift hvor den cremede græskarcreme omfavner den blide mozzarella og suppleres skønt med de knasende ristede hasselnødder og den krydret salvie. Alt dette serveret på et gyldent fladbrød stegt på panden.

Græskarcremens bløde, cremede karakter har en skøn fyldighed og en delikat smag. Dens naturlige sødme skaber en dejlig, subtil baggrundstone for retten.

Mozzarellaen er en blød tilføjelse på fladbrødets sprøde flade. Den smelter blidt på tungen og komplimenterer græskarcremens fyldige karakter, hvilket skaber en himmelsk kombination.

De ristede hasselnødder er som små smagsbomber. Deres knasende tekstur og nøddeagtige smag tilfører en ekstra dimension og en forfriskende kontrast til retten.

Salviens krydrede noter tilføjer en subtil krydret smag, der komplimenterer græskarrets sødme og mozzarellaens mildhed. Og fordi de er stegt kort på panden har tilfører de også en skøn knasende konsistens.

Fladbrødet danner fundamentet for denne ret og smager tilpas brændt samtidig med det har en skøn konsistens; de er tilpas bløde i krummen, men har en dejlig sprød kant fra stegningen.

Disse stegte fladbrød med græskarcreme, mozzarella, ristede hasselnødder og salvie er skønne at spise på hverdage eller servere for gæster i weekenden.

OBS. Har du ikke tid til at vente på at fladbrødene hæver, kan du selvfølgelig købe nogle færdiglavede fladbrød, der blot skal varmes.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Færdigkøbte fladbrød

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt:
 40 min.

Hj. fladbrød

Forberedelsestid: 25 min.
Tilberedningstid: ca. 2 t.
I alt: 2,5 t.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

FLADBRØD

  • 1 dl vand

  • 15 g gær

  • 1 dl natural yoghurt

  • 1 tsk salt

  • 3 dl hvedemel

  • 1,5 dl durummel

GRÆSKARCREME

  • 500 g hokkaidogræskar

  • Olivenolie

  • Salt

  • 2-3 dl havremælk

TOPPING

  • 2 bøfmozzarellaer eller burrater

  • 1 håndfuld hasselnødder

  • 2 håndfulde salvieblade

  • Sumak

HVORDAN LAVER DU DEM:

Hjemmelavede fladbrød

  1. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Start med at lav dejen til fladbrødene. Hæld vandet i en skål og opløs gæret i det.

  3. Tilsæt derefter yoghurten og rør det godt rundt.

  4. Tilsæt så hvedemel og durummel lidt ad gangen.

  5. Dejen skal ikke været klistret, men den må heller ikke blive for "hård”. Vurdér eventuelt om der skal lidt mere vand i - i så fald, tilsæt lidt ad gangen.

  6. Ælt dejen godt sammen og lad den så hæve med viskestykke over et lunt sted i 1-1,5 time (gerne så lang tid som muligt).

  7. Lav i mellemtiden græskarcremen og toppingen.

  8. Skær skrællen af græskaret, skær det i mindre stykker, vend det i olivenolie og 1 tsk salt og bag det ved 200 graders varmluft i 25 min.

  9. Blend det derefter med havremælken til det får en lind, cremet konsistens. Smag til med salt.

  10. Rist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Gnid de sidste skaller af og hak nødderne meget groft.

  11. Efter hævning putter du lidt mel ud på bordet og deler dejen i 4 klumper.

  12. Rul dem ud så de kan være på panden og har en tykkelse på omkring 0,5-1 cm og smæk dem på en pande og steg dem i olivenolie begge sider til de får en fin brun og brændt kulør.

  13. Steg efterfølgende salviebladende i olivenolie på panden et minuts tid til de begynder at tage lidt farve.

  14. Fordel græskarcremen på de fire fladbrød, top med bøfmozzarella eller burrata, ristede hasselnødder, salviebladene og sumakken. Drys eventuelt med lidt flagesalt til sidst. Velbekomme!

Færdigkøbte fladbrød

  1. Lav først græskarcremen og toppingen.

  2. Skær skrællen af græskaret, skær det i mindre stykker, vend det i olivenolie og 1 tsk salt og bag det ved 200 graders varmluft i 25 min.

  3. Blend det derefter med havremælken til det får en lind, cremet konsistens. Smag til med salt.

  4. Rist hasselnødderne på en pande til skallerne begynder at falde af. Gnid de sidste skaller af og hak nødderne meget groft.

  5. Steg evt. fladbrødene i olivenolie på en pande eller varm dem i ovnen.

  6. Steg salviebladende i olivenolie på en pande et minuts tid til de begynder at tage lidt farve. Stil dem så til side.

  7. Fordel græskarcremen på de fire fladbrød, top med bøfmozzarella eller burrata, ristede hasselnødder, salviebladene og sumakken. Drys eventuelt med lidt flagesalt til sidst. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

MOZZARELLA Du kan sagtens bruge burrata som et endnu mere cremet alternativ til mozzarellaen.

HJEMMELAVEDE FLADBRØD Undervejs som du bliver færdig med brødene så pak dem ind i et viskestykke, så de holder sig lune og bløde i konsistensen.

GRÆSKARCREMEN Tilsæt havremælken lidt ad gangen, så du bedre kan styre konsistensen.

Forrige
Forrige

Tærte med squash, ricottacreme, oliven og salvie

Næste
Næste

Misomarineret aubergine med græskarpure og sprøde bønner