Vegetarisk lasagne (kan laves glutenfri)

Lasagne er en genial spise - både fordi det smager himmelsk, men også fordi det kan laves i store portioner, som man kan fryse ned og så har man altid mad i fryseren på dage hvor overskuddet eller tiden til at lave mad ikke eksisterer 😃Den her lasagne har jeg lavet med grøntsagsfyld, den lækreste tomatsauce fra KoRo og skønne lasagneplader lavet på majs og røde linser. De tilfører lasagnen en skøn undertone, som man ikke får ved brug af "normale" lasagneplader - selvom de nu også smager fantastisk!

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 50 min. 
I alt: 1 time og 5 min.

Nok til 6-8 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

GRØNTSAGSFYLD

  • 1 dl olivenolie

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 400 g champignon

  • 5 gulerødder

  • 1 spsk oregano

  • 1 glas tomatsauce fra KoRo

  • 3-4 spsk tomatpure

  • 1 dl grøntsagsboullion

  • Salt

  • Peber

SPINATFYLD

  • 500 g frossen helbladet spinat

  • 2 hvidløg

  • 1 løg

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 dl fløde

  • 1 lile håndfuld frisk oregano

  • Salt

  • Peber

ANDET

  • 500 g lasagneplader fra KoRo

  • 125 g bøfmozzarella

  • 0,5 l let morneysauce

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Snit løgene (både til grøntsagsfyld og spinatfyld) fint.

  2. Riv eller blend så squash, aubergine, gulerødder og champignon groft.

  3. Gør grøntsagsbouillionen klar ved at koge vandet og opløs 2 bouillionterninger i det.

  4. Svits så løg (til grøntsagsfyld) og presset hvidløg i olien i en stor gryde.

  5. Efter et par minutter tilsætter du de revne/blendede grøntsager sammen med oregano, salt og peber. Steg det nogle minutter under jævnlig omrøring.

  6. Tilsæt så tomatsauce, tomatpuré og grøntsagsbouillon, kog det op og lad det så stå og simre under låg i mindst 20 min. men gerne så lang tid som muligt. Smag til med salt og peber.

  7. Lav i mellemtiden spinatfyldet. Tø spinaten op i en gryde - skru op for varmen og sæt låg på.

  8. Tilsæt så lidt olie og svits løg, hvidløg og spinaten i olien. Tilsæt derefter fløde og frisk oregano og smag til med salt og peber.

  9. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

  10. Saml nu lasagnen. Smør dit fad med lidt olivenolie og kom morneysauce i bunden, derefter grøntsagsfyld, spinatfyld, plader. Fortsæt med morneysauce, grøntsagsfyld, spinatfyld, plader. Det skulle gerne passe med at du kan ende med grøntsagsfyld. Top af med mozzarella og evt. lidt morneysauce. Bag så lasagnen i 25-35 min. indtil pladerne er møre og skorpen er sprød.

  11. Pynt med frisk oregano og nyd evt. med en salat på siden.

  12. Velbekomme!

Annonce for KoRo

Forrige
Forrige

Nudelsalat med sprød & saftig tofu & marineret agurk

Næste
Næste

Rød curry med broccoli & tofu