Stegte rispapirsruller med nem nudelsalat
Stegte rispapirsruller med nem og frisk nudelsalat? Halleluja! Det smager så det synger! Fyldt med smag og perfekt blanding med det knasende, det stegte og det friske fra salaten! Mhmm!
Lav det sammen eller hver for sig - men LAV DET! Det smager simpelthen for godt til at lade vær og det er nemt at lave.
Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 20-25 min.
I alt: 35-45 min.
Nok til 3-4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
FYLD
4 gulerødder
300 g champignon
3 forårsløg
3 fed hvidløg
20 g ingefær
200 g fast tofu
Soya 2 spsk
Sød chilisovs 1 spsk
Olie til stegning
NUDELSALAT
125 g ægnudler
1 rød snackpeber
1 forårsløg
2 gulerødder
1/21 mango
1/2 agurk
Koriander
Mynte
1 håndfuld salte peanuts
DRESSING
10 g ingefær
2 spsk soya
Saft af 1/2 lime
1 tsk sriracha
1 spsk sød chilisovs
1 tsk honning
PEANUTBUTTERDIP
2 spsk peanutbutter
4-6 spsk vand
2 spsk limesaft
1/2 spsk soya
ANDET
1 pakke rispapir
HVORDAN LAVER DU DET:
Lav fyldet først. Blend gulerødder, champignon, forårsløg, hvidløg, ingefær og tofu sammen til det har en fin tekstur. OBS. Du kan også hakke tofuen groft og tilsætte det efter for mere bid.
Steg det så på en pande og tilsæt soya og sød chilisovs (og tofuen, hvis du hakkede den groft). Lad det stege 5 minutters tid og sluk så for varmen.
Forbered salaten imens fyldet køler lidt af. Skær rød peber og forårsløg fint ud. Fjern de "våde" kerner fra agurken og skær også den fint ud. Riv gulerødderne groft og skær mangoen ud.
Put så fyldet i rispapiret (se videoen nedenfor) og steg dem på panden i olie.
Kog samtidig nudlerne og skyl dem efterfølgende i koldt vand.
Når alle forårsrullerne er stegt færdig laver du dressingen og dippen ved at røre de respektive ingredienser sammen.
Vend så nudlerne i dressingen og tilsæt grøntsagerne, avocado, mynte, koriander og peanuts.
Se hele fremgangsmåden i denne video.