Saftig knoldselleribøf med let & virkelig smagsfuld flødesovs
Okay, DEN her opskrift MÅ I simpelthen prøve! Den smager overdrevet lækkert - konsistensen på sellerien er saftig, men har massere af bid og den lette flødesovs rummer SÅ meget smag fra forårsløg, chili & kapers, som er perfekt til at lette den tunge fløde.Retten er tilmed virkelig nem at lave og tager kun 35 min. at lave i alt.
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 25 min.
I alt: 35 min.
Nok til 2 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
2 skiver knoldselleri, 2cm tykke
3 fed hvidløg
4 forårsløg
1/2 rød chili
1 dl laktosefri fløde
0,5 dl vand
6 tsk kapers
3 spsk olivenolie
1 tsk flage salt
1 tsk sort peber
1 håndfuld frisk persille
Saft af 1/4 citron
SALAT
1 hoved hjertesalat
1 håndfuld feldsalat
1 håndfuld frisk dild
Citronsaft
Flagesalt
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.
Skær to skiver af knoldsellerien (gerne i midten af knolden, så "bøfferne" bliver så store som muligt). Skær kanten af.
Hak forårsløg og chili mellem-groft.
Pres hvidløgene og steg dem et minuts tid i olivenolien på en pande.
Tilsæt så halvdelen af forårsløgene og chilien, steg et minuts tid og læg så selleri-skiverne på panden. Steg på begge sider, ca. 2 min. på hver side.
Læg selleri samt fyldet på panden i et ovnfast fad og hæld fløde, vand og citron over.
Drys 4 tsk kapers ud over sellerien og bag den så i 15 min. ved 180 graders varmluft.
Skru efterfølgende over på grill og bag i 10 min.
Når der er et par minutter tilbage, hakker du persillen groft og svitser den på panden sammen med resten af forårsløgene, chilien og 2 tsk kapers i lidt olie.
Salaten laves blot ved at blande hjertesalat, feldsalat, dild, citronsaft og salt sammen.
Anret sellerien på jeres tallerkner med sovsen over og top med de pandestegte forårsløg, chili og kapers og frisk persille.Spis den grønne salat på siden.