Burger med marineret tofu, avocado, chilimayo & koriander
Man kan aldrig gå galt i byen med en saftig burger proppet med smag! Og det er lige netop hvad den her tofuburger er - en saftig smagseksplosion samtidig med, at både burgeren og tilberedningen er super simpel! Giv den en skud, du vil virkelig ikke fortryde det!
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 40 min.
Nok til 4 burgere
HVAD SKAL DU BRUGE:
TOFU
400 g fast tofu
4 spsk soya
30 g frisk revet ingefær
3 pressede fed hvidløg
6 spsk olivenolie
Saft af 1 lime
2 spsk sød chilisovs
FYLD
2 røde peberfrugter
3 avocadoer
2-3 spsk laktosefri creme fraiche
Saft af 1 lime
Salt
Peber
1/2 hoved spidskål
Chilimayo
1 bundt koriander
ANDET
4 brioche burgerboller
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.
Læg tofuen ind i toiletpapir, læg det så mellem to skærebrædder og pres så meget væske ud som muligt.
Hvis ikke tofuen allerede er i "bøf-størrelser" så skær den ud så den passer den burgerbollen.
Vend "bøfferne" i soya, revet ingefær, presset hvidløg, olivenolie og lime. Vent med chilisovsen.
Lad det stå og marinere i en skål i 15-20 min.
Forbered fyldet i mellemtiden.
Halver peberfrugter og læg dem på en bageplade. Drys med lidt olivenolie og salt.
Bag ved 220 graders varmluft i 10-15 min. eller til skindet er begyndt at blive brændt.
Mas avocadoerne og bland det sammen emd creme fraiche, limesaft, salt og peber.
Skær spidskålen ud.
Steg så tofu-"bøfferne" i dens marinade og tilsæt først den søde chilisovs til sidst og lad den stege med et par minutter.
Skru ovnen ned på 200 grader og varm burgerbollerne et par minutter.
Server burgerne med tofu-"bøfferne", spidskålen, avocadocremen, chilimayo, bagt peberfrugt og friske koriander.
Velbekomme!