Asiatiske wraps med sprød tofu & grønt

Sprød tofu i asiatisk marinade med lækre og nemme pandestegte wraps? Ja tak! Den her opskrift er virkelig NEM at lave og tager knap og nap en 1 time fra du er gået i gang, til du har mad på bordet (inkl. 30 min. hviletid). Det er en virkelig lækker, smagsfuld og nem måde at lave tofu på! Og dejen til wrapsene skal bare røres sammen i hånden, så det kræver hverken fancy udstyr eller teknikker.Wrapsene er også perfekte til madpakken dagen efter, hvis der er noget tilovers - selvom jeg tvivler ;)

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 4
I alt: 1 t.

Nok til 8 wraps

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 8 dl hvedemel

  • 2 tsk salt

  • 6 spsk olivenolie

  • 2 dl vand

TOFU

  • 400 g fast tofu

  • 4 spsk soya

  • 30 g skrællet frisk ingefær

  • 6 pressede fed hvidløg

  • 6 spsk olivenolie

  • 2 spsk sød chilisovs

  • Saft af 1 lime

FYLD

  • 1 agurk

  • 1/2 hoved spidskål

  • 3 avocadoer

  • 4 forårsløg

  • 2 spsk sorte sesam (valgfrit)

  • 1 bundt friske koriander

PEANUTSAUCE

  • 2 spsk peanutbutter

  • 2 spsk vand

  • 2 spsk limesaft

  • 1/2 spsk soya

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Rør ingredienserne til wrapsene sammen i en skål ved håndkraft et par minutter. Ælt så dejen ude på køkkenbordet et par minutter, til den er fin og jævn. Læg et opvredet viskestykke henover skålen og lad dejen hvile 30 min. på køkkenbordet.

  2. Læg tofuen ind i toiletpapir og derefter mellem to skærebrædder. Pres så meget væske ud som muligt.

  3. Skær tofuen ud i tykke stænger og vend stængerne i soya, revet ingefær, presset hvidløg, olivenolie og lime. Vent med chilisovsen.

  4. Lad det stå og marinere i en skål.

  5. Forbered derefter fyldet. Skær agurken ud i tynde strimler, skær spidskålen fint og skær avocadoerne i skiver.

  6. Peanutsaucen laves ved at de fire ingredienser røres sammen.

  7. Lav nu wrapsene. Drys en lille smule mel ud på bordet, læg dejen på bordet og del den i 8 portioner.

  8. Put lidt mel på din kagerulle og rul så portionerne ud så dejen ikke er tykkere end 3-4 mm.

  9. Varm 1 tsk olivenolie (pr. wrap) på en pande og steg så wrapsene en ad gangen på begge sider.

  10. Læg dem i et viskestykke, så de holder på fugten.

  11. Steg efterfølgende tofuen i dens marinade på en pande, til den bliver sprød og crispy. Tilsæt først chilisovsen til sidst og rør rundt et minuts tid.

  12. Fyld wrapsene med tofuen, fyldet og peanutsovsen og drys eventuelt med sort sesam.

  13. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Vegetarisk fish n’ chips

Næste
Næste

Blomkålsbøffer med bagte cherrytomater, pesto & pinjekerner