Blomkålsbøffer med bagte cherrytomater, pesto & pinjekerner
Mhm, skal du prøve de her lækre saftige blomkålsbøffer til aftensmad? De har selvfølgelig ikke meget med en bøf at gøre, men de smager fantastisk og smagskombinationen mellem den krydrede blomkål, de søde bagte cherrytomater, den lidt skarpe pesto og pinjekernerne er skøn!
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 25-30 min.
I alt: 30-35 min.
Nok til 4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
1 stort blomkålshoved
200 g cherrytomater
1 glas grøn pesto
Olivenolie
4 tsk paprika
Salt
Peber
Lidt citronskal
Frisk basilikum
2 håndfulde pinjekerner
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.
Skær forsigtigt blomkålshovedet ud til "bøffer". Du vil måske opleve, at nogen af dem smuldrer og ikke vil sidde samme - pyt med det. Det kan sagtens bruges alligevel.
Gnid lidt olivenolie og 1 tsk paprika ind i hver af blomkålsbøfferne og drys med lidt salt og peber.
Halver cherrytomaterne og vend dem i olivenolie og salt.
Bag begge dele i 25-30 min. Det må gerne tage godt med farve på overfladen, inden du tager det ud.
Rist i mellemtiden pinjekerner på en tør pande.
Spis blomkålsbøfferne med pesto, bagte cherrytomater, ristede pinjekerner, frisk basilikum og lidt revet citronskal.