Sprøde græskarfritter med avocado & chilisovs

Mhm! Nyeste skud på stammen over yndlingsopskrifter er denne her opskrift på græskarfritter! De er sprøde, har massere af smag og så kan de dyppes i alle dine yndlingsdips! Lækkert!

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 35 min.
I alt: 45 min. 

Nok til 4 personer som side

HVAD SKAL DU BRUGE:

FRITTER

  • 450 g hokkaidogræskar

  • 1 dl hvedemel

  • 1 dl havremælk

  • 4 dl rasp / 4 dl havregryn / 4 dl solsikkefrø og sesamfrø

  • 0,5 dl olivenolie

  • Salt

  • Peber

DIP

  • 1 avocado

  • Saft af 1/2 lime

  • En lille håndfuld dild

  • Salt

  • Peber

  • Sød chilisovs

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.

  2. Skær græskaret ud i både af 0,5-1 cm.

  3. Vend dem i olivenolie og salt, læg dem på en bageplade og bag dem i 15 min.

  4. I en skål blander du mel og havremælk sammen.

  5. I en anden skål blander du enten rasp, havregryn eller frø og kerner (your choice) sammen med 1 tsk salt og peber.

  6. Når græskaret har bagt og er kølet en anelse af, skruer du ovnen op på 220 graders varmluft.

  7. Derefter vender du bådene i mel/havremælk blandingen og derefter i dine rasp, havregryn eller frø og kerner.

  8. Læg igen bådende på bagepladen, drys med en lille smule olie og bag dem så i 20 min. men vend dem halvvejs!

  9. Lav i mellemtiden avocadodippen ved at blande avocado, limesaft, dild og salt og peber.

  10. Spis fritterne med avocadodippen og chilisovsen - eller hvilken som helst dip du foretrækker!

  11. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Blomkålsbøffer med bagte cherrytomater, pesto & pinjekerner

Næste
Næste

Sprøde falafler med græskar