Sprøde græskarfritter med avocado & chilisovs
Mhm! Nyeste skud på stammen over yndlingsopskrifter er denne her opskrift på græskarfritter! De er sprøde, har massere af smag og så kan de dyppes i alle dine yndlingsdips! Lækkert!
Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 35 min.
I alt: 45 min.
Nok til 4 personer som side
HVAD SKAL DU BRUGE:
FRITTER
450 g hokkaidogræskar
1 dl hvedemel
1 dl havremælk
4 dl rasp / 4 dl havregryn / 4 dl solsikkefrø og sesamfrø
0,5 dl olivenolie
Salt
Peber
DIP
1 avocado
Saft af 1/2 lime
En lille håndfuld dild
Salt
Peber
Sød chilisovs
HVORDAN LAVER DU DEM:
Forvarm din ovn på 180 graders varmluft.
Skær græskaret ud i både af 0,5-1 cm.
Vend dem i olivenolie og salt, læg dem på en bageplade og bag dem i 15 min.
I en skål blander du mel og havremælk sammen.
I en anden skål blander du enten rasp, havregryn eller frø og kerner (your choice) sammen med 1 tsk salt og peber.
Når græskaret har bagt og er kølet en anelse af, skruer du ovnen op på 220 graders varmluft.
Derefter vender du bådene i mel/havremælk blandingen og derefter i dine rasp, havregryn eller frø og kerner.
Læg igen bådende på bagepladen, drys med en lille smule olie og bag dem så i 20 min. men vend dem halvvejs!
Lav i mellemtiden avocadodippen ved at blande avocado, limesaft, dild og salt og peber.
Spis fritterne med avocadodippen og chilisovsen - eller hvilken som helst dip du foretrækker!
Velbekomme!