Cannelloni med spinat, ricotta & feta
Det er sjovt hvordan man kan føle sig en smule intimideret af visse retter - enten ser de enormt avancererede ud eller også fremstår smagskombinationen som alt for udfordrende. Af en eller anden årsag tænkte jeg at denne cylindriske lasagne, cannellonien, var både svær og tidskrævende at lave, men den er overraskende nem at gå til - og så smager den overdrevet lækkert! Både tomatsovs og fyld er nemt at bikse sammen og selve rulningen af lasagnepladerne med fyldet i er hurtigt klaret!
Så skynd dig at prøv kræfter med den!
Nok til 4 pers.
HVAD SKAL DU BRUGE:
TOMATSOVS
2 rødløg
3-4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dåse tomater
1 dl vand
3 tsk tomatpure
2 tsk oregano
1,5 tsk honning
2 tsk salt
1 tsk peber
1 stor håndfuld basilikum
1 knivspids chili
FYLD
200 g helbladet spinat fra frost
180 g ricotta
70 g feta
1/2 tsk revet muskatnød
lidt salt
lidt peber
125 bøf mozzarella
ANDET
2 spsk pinjekerner (topping)
Frisk basilikum (topping)
6 friske lasagneplader
HVORDAN LAVER DU DEN:
Forvarm din ovn på 180 graders overundervarme.
Snit løg, pres hvidløg og steg begge dele i 2 spsk olivenolie i en gryde et par minutter. Tilsæt så resten af ingredienserne under "Tomatsovs" og lad det simre ved lav varme i 20 min.
Lav i mellemtiden fyldet. Tø den frosne spinat op enten i en gryde eller på en pande. Når så meget væske som muligt er fordampet, tilsæt da ricotta, feta, muskatnød, salt og peber. Rør det hele godt sammen et par minutter og sluk så for panden.
Put halvdelen af tomatsovsen i bunden af et ovnfast fad. Halver evt. lasagnepladerne så de bliver ca. 10x10 cm., put lidt fyld i og rul dem så sammen hver og en. Placer de sammenrullede cannelloni i det ovnfaste fad, hæld resten af tomatsovsen over og fordel mozzarellaen ud over.
Bag hele herligheden ved 180 graders overundervarme i 20 min. Skru derefter op til 220 grader og bag i yderligere 5-10 min.
Pynt med frisk basilikum og pinjekerner.