Pirogger med rød peber, spidskål, løg & feta

Pirogger er en fantastisk ide til aftensmad og frokost! De kan snildt fryses ned og egner sig derfor også genialt til madpakken! Disse er fyldt med rød peber, spidskål, løg og feta. Følg instrukserne nedenfor og se videoen her for fremgangsmåde!

Tid i alt: 1,5 t.

Giver 8 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 20 g gær

  • 2 dl vand

  • 1 spsk olivenolie

  • 100 g ølandshvedemel

  • 225 g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 1-2 dl havremælk

FYLD

  • 4 snackpeberfrugter

  • 350 g spidskål

  • 2-3 rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 2 tsk paprika

  • 2 tsk flagesalt

  • 2 tsk sort peber

  • 1,5 spsk soya

  • 1 tsk honning

  • Evt. 100 g feta

ANDET

  • Olivenolie til pensling

  • 1 spsk sesam til topping

  • Frisk persille

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Til dejen opløs da gæret i vandet, tilsæt olivenolien og rør det godt rundt.

  2. Tilsæt melet lidt ad gangen.

  3. Tilsæt løbende salten. Rør dejen godt sammen i 8-10 min. Lad dejen hæve under et viskestykke på køkkenbordet i 1 time.

  4. Lav fyldet i mellemtiden. Snit hvidløg, løg, snackpeber og spidskål.

  5. Steg hvidløg, løg og snackpeber i olivenolie, paprika og salt et par minutter.

  6. Tilsæt så spidskålen.

  7. Tilsæt derefter soya og honning og steg yderligere et par minutter.

  8. Når dejen er færdighævet, del den da i 8 portioner. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul én portion ud ad gangen.

  9. Læg 1 spsk af fyldet på den ene halvdel og fold den anden halvdel henover.

  10. Luk piroggen af med en gaffel og pensl med havremælk.

  11. Gentag med de resterende portioner og bag piroggerne ved 200 graders varmluft i 25-30 min.

  12. Når de er færdige, pensl dem da med lidt olivenolie og drys med sesamfrø og frisk persille.

Forrige
Forrige

Sprøde falafler med græskar

Næste
Næste

Cannelloni med spinat, ricotta & feta