Den lækreste, cremede & krydrede chili sin carne

En af de bedste, nemmeste og lækreste retter at lave store portioner af er chili sin carne. Det kræver meget lidt køkkenudstyr, kan skaleres op hvis du skal lave mad til mange mennesker og så kan det nemt fryses ned, så du har mad til dage hvor tiden er knap - dog uden at gå på kompromis med dét du spiser. Jeg elsker den her chili sin carne - den er cremet, rund og fyldig i smagen og så indeholder den en masse lækre, sunde ingredienser.

Skynd dig at få lavet en ordentlig portion til fryseren eller næste gang du får en familien eller vennerne over til middag!

Tid i alt: 45-50 min.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 tsk tørret chili

  • 1,5 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk paprika

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 1-1,5 tsk stødt koriander

  • 1/2 tsk kanel

  • 5 spsk olivenolie

  • 1 squash

  • 1 aubergine

  • 3 store gulerødder

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rødløg

  • 1,5 tsk tomatpure

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 4 spsk soltørrede tomater

  • 1 tsk honning

  • 2 boullionterninger i 1,5 dl kogt vand

  • 0,5 dl rødvin (kan udelades)

  • 40-50 g hakket mørk chokolade

  • 1 dåse kikærter

  • 1 dåse kidneybønner

ANDET

  • Ris

  • Creme fraiche

  • Persille eller koriander

  • Lime

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Begynd med at riv squash, aubergine & gulerødder og hak rødløget fint.

  2. Steg så alle krydderierne i olien, til det begynder at dufte dejligt.

  3. Tilsæt rødløg og presset hvidløg og lad det stege et par minutter.

  4. Tilsæt så de revede grøntsager, tomatpure, de hakkede tomater, de soltørrede tomater og honningen. Lad det simre et par minutter.

  5. Opløs 2 boullionterninger i 1,5 dl kogt vand og tilsæt også det sammen med rødvinen.

  6. Lad det stå og simre under låg i 25-30 min.

  7. Kog i mellemtiden risene.

  8. Tilsæt derefter chokoladen, kikærterne og kidneybønnerne, rør det rundt og lad det simre videre i 5-7 min.

  9. Server med frisk persille eller koriander, creme fraiche, ris og lime.

  10. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Cannelloni med spinat, ricotta & feta

Næste
Næste

Tomattærte med løg, champignon & feta