Friske forårsruller med sprød tofu & peanutbutter dip

Friske forårsruller er gået hen og blevet lidt af et hit herhjemme - som i, vi spiser det nok et par gange om ugen. Det smager også skønt, mætter dejligt, men er ikke  for tungt. Perfekt til de lidt varmere dage.De her friske forårsruller er lavet med grøntsager og crispy tofu. Tofu er SÅ undervurderet en spise - for mig handler det om hvordan det er tilberedt, så det ikke bliver for "slasket" - men det her har en sprød skorpe og en fantastisk smag!

Nok til 8 forårsruller (2 personer)

HVAD SKAL DU BRUGE: 

FYLD

  • 3 gulerødder

  • 2-3 forårsløg

  • 1/2 agurk

  • 1 avocado

  • 1/2 rød peber

  • 1/2 spidskål

  • Koriander

  • Lime

  • 200 g fast tofu (fra Føtex eller Rema)

TOFU MARINADE

  • 3 spsk olivenolie

  • 3,5 spsk soya

  • Saft a 1 lime

  • 1 stort fed hvidløg

  • 2 cm revet ingefær

  • 1 spsk sesamolie

  • 1 spsk sød chilisovs

PEANUTBUTTERDIP

  • 2 spsk peanutbutter

  • 4-6 spsk vand

  • 2 spsk limesaft

  • 1/2 spsk soya

ANDET

  • 1 pakke rispapir

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Lav marinaden til tofuen først

  2. Bland alle ingredienserne til tofu marinaden sammen.

  3. Klem så meget væske ud af tofuen som muligt.

  4. Skær tofuen ud i skiver og miks det godt rundt i marinaden.

  5. Jo længere tid det kan ligge i marinaden jo bedre.

  6. Snit alle grøntsagerne fint.

  7. Bland ingredienserne sammen til peanutbutterdippen.

  8. Steg tofuen på en pande ved mellemhøj varme (OBS. din pande skal kunne klare, at sukkeret i den søde chilisovs karamelliserer).

  9. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Butterdejspakker med krydret tomatsovs & mozzarella

Næste
Næste

Curry med broccoli, kikærter, bønner & sprød tofu