Friske forårsruller med sprød tofu & peanutbutter dip
Friske forårsruller er gået hen og blevet lidt af et hit herhjemme - som i, vi spiser det nok et par gange om ugen. Det smager også skønt, mætter dejligt, men er ikke for tungt. Perfekt til de lidt varmere dage.De her friske forårsruller er lavet med grøntsager og crispy tofu. Tofu er SÅ undervurderet en spise - for mig handler det om hvordan det er tilberedt, så det ikke bliver for "slasket" - men det her har en sprød skorpe og en fantastisk smag!
Nok til 8 forårsruller (2 personer)
HVAD SKAL DU BRUGE:
FYLD
3 gulerødder
2-3 forårsløg
1/2 agurk
1 avocado
1/2 rød peber
1/2 spidskål
Koriander
Lime
200 g fast tofu (fra Føtex eller Rema)
TOFU MARINADE
3 spsk olivenolie
3,5 spsk soya
Saft a 1 lime
1 stort fed hvidløg
2 cm revet ingefær
1 spsk sesamolie
1 spsk sød chilisovs
PEANUTBUTTERDIP
2 spsk peanutbutter
4-6 spsk vand
2 spsk limesaft
1/2 spsk soya
ANDET
1 pakke rispapir
HVORDAN LAVER DU DET:
Lav marinaden til tofuen først
Bland alle ingredienserne til tofu marinaden sammen.
Klem så meget væske ud af tofuen som muligt.
Skær tofuen ud i skiver og miks det godt rundt i marinaden.
Jo længere tid det kan ligge i marinaden jo bedre.
Snit alle grøntsagerne fint.
Bland ingredienserne sammen til peanutbutterdippen.
Steg tofuen på en pande ved mellemhøj varme (OBS. din pande skal kunne klare, at sukkeret i den søde chilisovs karamelliserer).
Velbekomme!