Curry med broccoli, kikærter, bønner & sprød tofu
Før jeg flyttede sammen med min kæreste, lavede jeg noget a la den her curry 2-3 gange om ugen - for det er SÅ nemt og kræver ingredienser, der kan holde sig længe i køleskabet og som man derfor oftest har stående. Det er også nemt at lave en stor portion, så man har til enten frokost eller aftensmad dagen efter.
Nok til 3-4 personer
HVAD SKAL DU BRUGE:
1/2 broccolihoved
3 gode håndfulde haricot verts (fra frost)
1 dåse kikærter
1,5 - 2 tsk rød karry pasta
4 fed hvidløg
2x2 cm ingefær
330 ml kokosmælk
2-3 spsk soya
1 tsk fiskesovs (valgfrit)
1 tsk østerssovs (valgfrit)
2 spsk flydende kokosolie (eller anden olie)
TIL TOFUEN
200 g fast tofu (fra Rema, Føtex fx)
1 spsk flydende kokosolie (eller anden olie)
1x1 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk soya
1 spsk sød chili
ANDET
Ris til 3-4 personer (følg anvisningerne på pakken)
Koriander til at toppe
2 lime
HVORDAN LAVER DU DEN:
Skær broccoli ud og hak ingefæren fint.
Steg hakket ingefær, presset hvidløg og karrypasta i kokosolien på en pande.
Tilsæt efter 1 minuts tid broccolien og kikærterne og steg i yderligere et par minutter ved høj varme.
Tilsæt haricots verts og soya og steg endnu et minuts tid.
Tilsæt så kokosmælken, lad det lige koge op, men skru så lidt ned for varmen (fx fra 8 til 7).
Efter et par minutter tilsætter du fiske- og østerssovs, hvis du har lyst til at bruge dét.
Lad det stå og stege mens du laver tofuen, men det må endelig ikke blive for blødt.Eventuelt sæt risene over nu, hvis de skal have lang tid.
Til tofuen, begynd med at pres så meget væske ud af tofuen som muligt - jeg plejer at lægge det i et viskestykke og presse det mellem bordet og et skærebræt.
Steg så hakket ingefær og presset hvidløg i kokosolien.
Tilsæt tofuen og lad den få lidt farve.
Tilsæt så soyaen og lad det stege lidt inden du tilsætter den søde chili. Lad tofuen blive godt crisp.
Server med ris, koriander og lime - MHM!