Spaghetti med aubergineboller, ricotta & citron

Pastaretter har egentlig aldrig været min spidskompetence, men efter jeg mødte min kæreste (som er jordens største pasta-entusiast) har jeg lavet meget mere pasta - og er faktisk gået hen og blevet rigtig vild med det!Særligt den her pastaret smager SÅ lækkert! Auberginebollerne har en skøn smag og konsistens og ricotta-saucen er dejlig let og cremet. Citronen giver en dejlig friskhed, som gør at hele retten ikke virker så tung.

Nok til 2-4 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

AUBERGINEBOLLERNE

  • 2 store auberginer eller 4 små

  • 2 små fed hvidløg

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 2 spsk olivenolie

  • 100 g ricotta

  • 2 håndfulde persille

  • 1 håndfuld dild

  • 1 nip chili

  • 2 spsk parmesan

  • 1,5 spsk grofthakkede mandler

  • 1 æg

  • 0,5 dl rasp

  • 1 dl havregryn

SAUCEN

  • 150 g ricotta

  • Saft + skal af 1-2 små citroner

  • 1,5 tsk salt

  • Godt med peber

  • 20 g parmesan

ANDET

  • 300 g spaghetti

  • 1 lille rødløg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 håndfulde hakket grønkål

  • 1,5 dl pastavand

  • Maaassere af kværnet sort peber

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Til auberginebollerne begynder du med at skære auberginerne ud i store tern.

  3. Vend dem med 2 pressede fed hvidløg, salt, peber og olivenolie.

  4. Bag dem i ovnen i 30 min - vend dem et par gange undervejs.

  5. Når de er bagt færdige, lader du dem køle af i 5 minutters tid.

  6. Blend dem så til en grov "creme".

  7. Bland auberginecremen sammen med de resterende ingredienser under "Aubergineboller".

  8. Lad blandingen stå og sætte sig i 5-10 min. i køleskabet.

  9. Gør dine hænder lidt våde og form små boller på størrelse med golfbolde. Steg dem i olie og sæt dem til side, men hold dem varme (eventuelt i ovnen).

  10. Til saucen blander du alle ingredienserne under "Sauce" sammen.

  11. Hak så rødløget fint og steg det lidt olie sammen med et presset fed hvidløg og grønkålen.

  12. Sæt spaghettien over - følg anvisningen på pakken, men kog dem til de er al dente. Efter spaghettien er kogt, tilsætter du "sauce"-blandingen på panden sammen med 1,5 dl pastavand.

  13. Rør det godt sammen og tilsæt så den kogte spaghetti.

  14. Rør også dette godt sammen og top det af med friskkværnet peber.

  15. Server spaghettien med auberginebollerne og friskrevet citronskal.Det smager så lækkert!

Forrige
Forrige

Fyldte søde kartofler med kikærter, grøn chili & yoghurtdressing

Næste
Næste

Fyldte tomater med feta, rosmarin & hvidløg