Fyldte tomater med feta, rosmarin & hvidløg

De her fyldte tomater er super nemme at lave og så er de et fantastisk bud på en mættende aftensmad eller frokost. Man får lidt associationer til bruschetta, dog med et lækkert tvist med rosmarinen. Det er virkelig en go-to ret for mig, eftersom jeg kan gemme de overskydende tomater til dagen efter og lave en lynhurtig frokost eller aftensmad, da de bare kræver en hurtig opvarmning. Mhm!

Nok til 2-3 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 4 store tomater

  • 2,5 brødkrummer eller pankorasp

  • 1 spsk feta

  • Saft af 1/2 citron

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 1/2 fed hvidløg

  • 1/2 spsk olivenolie

  • 1 tsk frisk rosmarin

HVORDAN LAVER DU DEM

  1. Forvarm din ovn på 220 grader varmluft.

  2. Bruger du brød og det ikke er tilstrækkeligt tørt, så rist det engang, lad det køle af og blend det så til brødkrummer.

  3. Skær toppen af dine tomater og skrab indmaden ud - gem denne, men si den for vædde.

  4. Bland derefter brødkrummer/pankorasp med indmaden af tomaterne, fetaosten, citronsaft, salt, peber, presset hvidløg, olivenolie og rosmarin.

  5. Fyld det i tomaterne, “sæt lågene på” og drys med lidt olivenolie og salt.

  6. Bag tomaterne i et ovnfast fad i 15-20 min. ved 220 graders varmluft.

  7. De må godt blive tage en del farve på toppen.

  8. Enjoy!

Forrige
Forrige

Spaghetti med aubergineboller, ricotta & citron

Næste
Næste

Bagt aubergine med yoghurtdressing