Bagt aubergine med yoghurtdressing

Det her er nok én af mine yndlingsretter. Jeg ELSKER bagt aubergine og synes den simple marinade af de her er så LÆKKER! Som i kan fornemme er jeg rimelig begejstret for den her opskrift haha!

Nok til 2 personer

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1 aubergine

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 4 spsk olivenolie

  • Salt og skal af 1/2 citron

YOGHURTDRESSING

  • 3 dl (laktosefri) yoghurt

  • Saft fra 1/2 citron

  • Salt

  • Peber

  • 1/4-1/2 fed hvidløg

  • En håndfuld frisk persille eller koriander

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 180 grader varmluft.

  2. Halvér auberginen og skær ned i “kødet” så der kommer et ternet mønster. Placer dem i et ovnfast fad.

  3. Bland så 1 presset fed hvidløg med salt, peber, olie, citronsaft og -skal i skål og hæld ud over den overskårne aubergine.

  4. Sørg for at marinaden kommer godt ned i “kødet”.

  5. Sæt så auberginerne i ovnen - de må godt være lidt nede i ovnen - og bag dem ved 180 grader varmluft i 40-50 min. alt afhængig af størrelsen på auberginerne - jo større, jo længere tid skal de have.

  6. Yoghurtdressingen laves ved at blande yoghurten med de resterende ingredienser. Smag den eventuelt til med salt og citron.

  7. Når auberginerne er færdige, serveres de med yoghurtdressingen og en skøn salat!

  8. Velbekomme!

Forrige
Forrige

Fyldte tomater med feta, rosmarin & hvidløg

Næste
Næste

Pizza med syltede & grillede peberfrugter, hvidløg & squash