Grillet squash på bund af dildhummus med ristede nødder og krydderurter

Skønne grillede squash på en bund af dildhummus, toppet med ristede nødder, krydderurter, salt, sumak og olivenolie. Denne lækre ret kombinerer den grillede squashes milde smag med den cremede dildhummus og tilføjer et strejf af sprødhed og smagsnuancer med ristede nødder, krydderurter og krydderier.

De grillede squash fremhæver en delikat smag og sprødhed og komplimenteres skønt af den lækre bund af dildhummus, der er lavet af frisk dild, kikærter, tahini, hvidløg og citronsaft. Denne kombination af ingredienser skaber en cremet og aromatisk hummus, der harmonerer perfekt med den grillede squash.

For at tilføje en ekstra dimension af tekstur og smag tilføjes ristede nødder til retten. Den nøddeagtige smag komplementerer både squashen og hummusen.

For at fuldende smagsoplevelsen har jeg tilføjet friske krydderurter samt en smule salt og sumak. Disse ingredienser tilføjer en friskhed og krydret aroma til retten. Tilføj til sidst et generøst drys af olivenolie over retten for at binde alle smagsnuancerne sammen.

Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 10 min.
Tilberedningstid: 20-30 min.
I alt: 30-40 min.

Nok til 4 pers

HVAD SKAL DU BRUGE:

DILDHUMMUS

  • 1 dåse kikærter

  • 1 bundt afskåret dild*

  • 0,5-1 dl kikærtevand

  • 2-3 spsk lys tahin

  • 1/4-1/2 tsk spidskommen

  • Saft af 1-1,5 citron

  • Salt

RESTEN

  • 2 squash

  • 2 håndfulde nødder

  • Karse

  • Dild

  • Mynte

  • Salt

  • Peber

  • Sumak (valgfrit)

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Start med at lav hummussen. Hak dilden groft for at hjælpe blenderen på vej. Blend så det hele sammen, men smag løbende til med tahin, citron og salt. Put derfor lidt i ad gangen.

  2. Rist nødderne på en pande de til bliver fint gyldne. Tag dem af og stil dem til siden.

  3. Halver squashene og skær et ternet mønster på de fire skæreflader. Mariner squashene med olivenolie, salt og peber og grill dem til de er blevet fint brændte stadig har en masse bid. Det er forskelligt fra grill til grill hvor lang tid der går, men test evt. og stik en kniv igennem dem efter de har fået 4-5 min. på hver side.

  4. Lad squashene køle af et par minutter efter de er blevet grillet.

  5. Smør hummussen ud på et fad, læg de grillede squash på og top af med friske krydderurter (karse, dild, mynte, estragon eller lign.), ristede nødder, salt, sumak og en god olivenolie.

  6. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

DILD Brug afskåret dild da det rummer en meget mere dyb og skøn smag end den dild man kan købe i små “duske” i de konventionelle supermarkeder. Afskåret dild kan bl.a. købes i Føtex, Lidl og coop365.

Forrige
Forrige

Squashdeller, edamamebønner og oliven på bund af estragon- og ricottacreme

Næste
Næste

Grillede fladbrød med grillet grønt og ricottacreme