Filodejspakker med krydret fyld af rød peber, løg og spidskål

Denne opskrift på filodejspakker med et krydret fyld af rød peber, saftige løg og sprødt spidskål er en smagsoplevelse, der forener den skrøbelige sprødhed af filodej med det krydrede og saftige fyld af rød peber, løg og spidskål.

Det krydrede fyld med røde peberfrugter, der tilføjer en dejlig sødme og en lys visuel kontrast til retten. Løgene giver en dyb og kraftig smag, der sammen med rød peber skaber en fantastisk smagsbalance.

Det skønne spidskål tilføjer både en blid sødme og en friskhed til fyldet. Spidskålens karakteristiske smag giver en let og aromatisk note til retten.

Det krydrede fyld pakkes omhyggeligt ind i den skrøbelige filodej. Resultatet er en kombination af en sprød ydre skorpe og et krydret og saftigt indre fyld.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15-20 min.
Tilberedningstid: 40-45 min.
I alt: 60 min.

Nok til 8 stk.

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 2 røde peberfrugter

  • 2 rødløg

  • 220 g spidskål

  • 3 fed hvidløg

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk honning

  • Salt og peber

  • 8 x 15cmx15cm filodej

  • Olivenolie

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft.

  2. Halver peberfrugter, fjern kernehuset og placer dem med skindet opad på en bageplade. Bag dem i 20 min.

  3. Snit i mellemtiden løg, hvidløg og spidskål fint. Steg det på en pande i olivenolie et par minutter.

  4. Tilsæt så paprika, honning, salt og peber, steg yderligere et par minutter og skru så lidt ned for varmen. Når de røde peberfrugter er færdige skærer du dem ud i tynde strimler og steger dem med på panden et par minutter.

  5. Skru ovnen ned på 200 graders varmluft.

  6. Læg 2-3 lag filodej oven på hinanden og skær det ud i kvadrater af 15x15 cm. Læg 1 spsk fyld i midten af hver kvadrat, pensl lidt olie i de fire hjørner og "luk" så pakkerne på midten.

  7. Pensl pakkerne med lidt olivenolie udenpå og bag dem så i 20-30 min. De må gerne blive dejligt gyldenbrune på overfladen.

  8. Spis dem med en lækker salat på siden.

Forrige
Forrige

Falafler med edamamebønner, grønkål, rødbedehummus og avocado

Næste
Næste

Naanbrød med haydari, søde kartofler, kikærter, kapers og padrones