Falafler med edamamebønner, grønkål, rødbedehummus og avocado

Denne opskrift på falafler lavet på næringsrige edamamebønner, med sprøde grønkål, forfriskende avocado og den skønne smag af rødbedehummus er en festlig sammensætning af falafler og sunde ingredienser, der tilsammen skaber en balanceret og lækker smagsoplevelse.

Falaflerne, der er sprøde og krydrede, udgør den perfekte base for denne skønne ret. De saftige edamamebønner, der er fyldt med proteiner og næringsstoffer, tilfører både en mættende tekstur og en smuk grøn farve til falaflerne.

De knasende grønkålsblade giver en let bitter smag og en dejlig sprødhed, der komplementerer falaflernes konsistens på smuk vis.

For at tilføje en forfriskende og cremet note, tilføres avocado på siden. Avocadoens bløde smag og cremede konsistens giver en skøn kontrast til de øvrige elementer.

Rødbedehummus, med sin dybe farve og karakteristiske smag, binder alle ingredienserne sammen og skaber en saftig og smagsfuld blanding.

Denne opskrift på falafler med edamamebønner, grønkål, rødbedehummus og avocado er ikke kun en glæde for smagsløgene, men også for øjet. Den farverige kombination af de krydrede grønne falafler, de sprøde grønkålsblade, de cremede avocadoskiver og den dybrøde rødbedehummus skaber en visuelt tiltalende præsentation, der i den grad vil få mundvandet til at løbe.

Jeg har samlet opmærksomhedspunkter under opskriften, som kan være handy at kende til inden du går i gang.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Købt hummus

Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 15-20 min.
I alt: 35-40 min.

Hj. lavet hummus

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 45 min.
I alt: 1 t. og 15 min.

Nok til 4 pers. som side 

HVAD SKAL DU BRUGE:

FALAFLER

  • 300 g edamamebønner

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 bundt persille

  • 1 tsk flagesalt

  • 1 tsk sort peber

  • 1/2 tsk spidskommen

  • saft af 1/2 citron

  • 1 spsk lys tahin

  • 1 tsk bagepulver

  • 1/4 rød chili

  • 1 dl havregryn

RØDBEDEHUMMUS

  • 400 g rå rødbede

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 dåse kikærter

  • 0,5-1 dl kikærtevand

  • 2-3 spsk lys tahin

  • Saft af 1/2-1 citron

  • Salt

ANDET

  • 250 g grønkål

  • 2 avocadoer

  • En håndfuld ristede kerner eller nødder

  • Frisk dild

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav først rødbedehummussen. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft.

  2. Skær rødbederne ud i halve skiver af 1,5 cm tykkelse. Vend dem i honning, 1 spsk olivenolie og lidt salt. Skær hvidløget ud i 4 stykker, som nemt kan tages fra, læg dem ved rødbederne og bag dem ved 200 graders varmluft i 30 min. De er færdige når du nemt kan stikke en kniv igennem - jo blødere, jo mere cremet en hummus.

  3. Når rødbederne er færdig, blend dem så med 2 spsk olivenolie, kikærter, kikærtevand (lidt ad gangen), tahin, citronsaft og salt (smag til).

  4. Tilpas mængden af kikærtevand, olie og citron til du har den rette konsistens - og husk at smag til undervejs!

  5. Hæld så kogene vand over edamamebønnerne, hvis det er fra frost. Lad dem stå i 5-10 min. og blend dem så med alle ingredienserne.

  6. Varm solsikkeolien op i en gryde så den bliver ca. 160-180 grader varm. Hvis ikke du har et termometer, så test en falafel efter du har varmet olien op i ca. 7-8 min.

  7. Brug et falafeljern eller to skeer til at forme falaflerne og steg så 4-5 falafler i olien ad gangen. Lad dem stege i 3-4 min. eller til de får en flot gylden overflade. Læg dem efterfølgende på et tallerken med lidt køkkenolie, så de kan dryppe lidt af.

  8. Kram lidt olivenolie ind i grønkålen og server falaflerne på bunden af kålen, rødbedehummus og med avocado på siden. Drys evt. lidt ristede nødder og frisk dild på toppen for et dejligt crunch og en skøn smag. Velbekomme!

OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER

TILBEREDNING Du kan også vælge at stege falaflerne på en pande i stedet for at friturestege dem i en gryde. Hæld da blot fedtstof på panden, form falaflerne og steg dem på panden på begge sider til de har en lækker sprød skorpe.

Forrige
Forrige

Pitabrød med daaldeller, sprøde kikærter, syltede rødløg og salat

Næste
Næste

Filodejspakker med krydret fyld af rød peber, løg og spidskål