Naanbrød med haydari, søde kartofler, kikærter, kapers og padrones

Denne ret med naanbrød med haydari, saftige søde kartofler, kikærter, kapers og padrones er en himmelsk fusion af det lune naanbrød, den cremede haydari, de søde kartofler, kikærterne og de smagsfulde padrones.

Vi begynder med at tilberede det lækre naanbrød, der steges på en pande så det bliver luftigt og fyldt med smag. Naanbrødet udgør den perfekte base for alle de spændende smagsnuancer. Du kan også vælge, at købe nogle færdiglavede hvis tiden er knap.

De saftige søde kartofler bages, indtil de er møre og karamelliserede. De søde kartofler giver en dejlig sødme og en blød konsistens til retten.

Kikærterne, der er fyldt med proteiner, tilfører en dejlig mæthed og tekstur til retten.

De små og spændende padrones bliver pandestegt med lidt olivenolie og giver en let krydret smag til retten.

For at tilføre en ekstra smagsdimension, serveres retten med haydari, en lækker dip lavet af røde snackpeberfrugter, feta, sort peber og lidt citronsaft. Haydari dippen giver en cremet og forfriskende smag til retten.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Hjemmelavede naan

Forberedelsestid: 30 min.
Tilberedningstid: 1,5 t.
I alt: 2 t. (inkl. hævetid)

Købte naan

Forberedelsestid: 15-30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
I alt: 45-1 t. (inkl. hævetid)

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

DEJ

  • 4,5 dl hvedemel

  • 15 g gær

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 tsk salt

  • 1 dl vand

HAYDARI DIP

  • 4 røde snackpeberfrugter

  • 200 g feta

  • Lidt sort peber

  • Et squish citron

FYLD

  • 4 søde kartofler

  • 250 g padrones

  • 2 hjertesalat

  • 1 dåse kikærter

  • 1 glas kapers

  • Olivenolie

  • Salt

HVORDAN LAVER DU DEM:

  1. Lav dejen først. Brug evt. en røremaskine. Opløs gæret i vandet og rør creme fraichen i. Tilsæt så melet lidt ad gangen. Tilsæt salt når du er halvvejs med melet. Rør det godt sammen i 5-10 min. til dejen bliver helt glat. Lad den hæve på køkkenbordet i 1-1,5 t. med et viskestykke over.

  2. Lav fyldet i mellemtiden. Forvarm din ovn på 200 graders varmluft. Skær de søde kartofler ud i både og vend dem i olivenolie og salt. Vend også kikærter og kapers i olivenolie og salt. Halver de røde snackpeberfrugter, fjern kernerne og gnid dem med lidt olivenolie. Bag det hele i 25-30 min.

  3. Steg de grønne padrones i olivenolie på en pande med lidt flagesalt. Skindet må gerne blive godt branket.

  4. Når de røde snackpeberfrugter er kølet lidt af, blender du dem med resten af ingredienserne til haydari dippen.

  5. Drys lidt mel ud på bordet og på din kagerulle. Del dejen ud i 4 klumper, rul dem ud så de stadig er ca . 0,5 cm. tykke og steg dem så på en pande i lidt olivenolie.

  6. Spis dem med fyldet og top af med lidt flagesalt.

Forrige
Forrige

Filodejspakker med krydret fyld af rød peber, løg og spidskål

Næste
Næste

Pandestegte wraps med blomkål, syltede rødløg, haydari dip og dild