Cremet tomatsuppe med grilled cheese

Cremet tomatsuppe med små grilled cheese sandwiches. Denne hjertevarmende ret kombinerer den rige smag af modne tomater med sødme fra gulerødder, kartofler, løg, hvidløg og krydderier, og fuldender oplevelsen med lækre og sprøde grilled cheese sandwiches. Tomatsuppen er nem at lave - du skal bare bage grøntsagerne i ovnen og blende dem efterfølgende. Under bagetiden kan du forberede de små grilled cheese (som i øvrigt sagtens kan laves på panden!) så det hele kan være klar efter 1 time.

En god ide er også at lave dobbeltporten, så du kan fryse tomatsuppen ned og gemme til andre travle dage hvor tiden er knap.

Denne cremede tomatsuppe er lavet med omhu og kærlighed, og hver skefuld vil bringe dig en fornemmelse af ren velvære. Saftige tomater sammen med friske gulerødder, kartofler, løg og hvidløg giver en dyb og intens smag i suppen. Denne kombination af ingredienser giver en harmonisk balance mellem sødme og syrlighed, der vil glæde dine smagsløg.

Når suppen er kogt og har nået sin fulde aroma, serveres den med små grilled cheese sandwiches ved siden af. Disse lækre sandwiches er fyldt med smeltet ost, der giver en dejlig cremet tekstur og en rig smag, der komplementerer den tomatbaserede suppe perfekt. Den sprøde overflade af de små grilled cheese sandwiches giver en dejlig kontrast til den cremede suppe, og hver bid vil være en ren fornøjelse.

Opskrift på cremet tomatsuppe med små grilled cheese sandwiches er en perfekt kombination af smag, konsistens og madglæde. Denne ret er ideel til en hyggelig middag derhjemme eller som en velkomponeret forret til en festlig begivenhed. Den vil tilfredsstille enhver smagsløg og skabe en uforglemmelig madoplevelse.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 45 min.
I alt: 1 t.

Nok til 4 pers.

HVAD SKAL DU BRUGE:

SUPPEN

  • 8 bøftomater

  • 3 gulerødder

  • 3 kartofler

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rødløg

  • 1 tsk tørret eller frisk timian

  • 1 tsk spidskommen

  • 6-7 spsk olivenolie

  • Salt

  • Peber

  • Nip tørret chili

  • 1,5 dl havremælk

  • En håndfuld frisk dild

  • Creme fraiche eller yoghurt natural

GRILLED CHEESE

  • 4 stykker godt brød

  • Valgfri smelteost (her emmentaler)

  • 4 skiver æble (valgfrit)

  • Smør

HVORDAN LAVER DU DEN:

  1. Skær tomater, kartofler, gulerødder og løg ud i store stykker.

  2. Knus hvidløgene og vend hele mulitivitten med olivenolie, salt, peber, spidskommen, timian og chili.

  3. Bag det ved 180 graders varmluft i 45-50 min.

  4. Lav i mellemtiden grilled cheese. Smør brødskriverne med smør på yderkanten, put osten og æbleskiverne i mellem og lav to “klapsammen”. Steg dem så på en pande til siderne er gyldenbrune og osten er smeltet.

  5. Når grøntsagerne er bagt færdig, blend dem da med havremælken og saften fra bagefadet. Smag til med salt og citron.

  6. Server med creme fraiche og dild on top. Put evt. stykkerne af grilled cheese ned i eller spis det på siden.

Forrige
Forrige

Bagt græskar med burrata, dild & citronolie

Næste
Næste

Galette med ricotta, spinat og fennikel