Bagt græskar med burrata, dild & citronolie

Bagt hokkaidogræskar med burrata, frisk dild, citronolie og ristede nødder. Jeg elsker bagt græskar, og denne versions perfekte kombination af smag, tekstur og æstetik skaber en vidunderlig ret, der ikke tager meget mere end en halv time at lave. Spis det som det er, med en salat på siden eller gør det en del af en større family-style servering med flere forskellige hovedretter.

Opskriften lægger vægt på at fremhæve hokkaidogræskarets naturlige sødme og konsistens. Græskarskiverne bliver omhyggeligt marineret i salt, peber, hvidløg og olivenolie, hvorefter de bages i ovnen, indtil de bliver gyldne og møre. Denne bagemetode giver græskaret en let karameliseret smag.

Når det bagte hokkaidogræskar er klar til servering, bliver det smukt præsenteret med lækker burrataost. Denne cremede og velsmagende ost smelter i munden sammen med hokkaidogræskaret.

For at tilføje et pift af friskhed til retten, drysser vi frisk dild over det hele. Denne urtesmag er en perfekt følgesvend til græskarets sødme og ostenes blødhed. Som prikken over i'et drizzler vi en forfriskende citronolie over retten, som tilføjer en subtil syrlighed og fremhæver alle smagsnuancerne.

For at give et ekstra lag af tekstur og smag, ristes nødder til perfektion. Knasende cashewnødder, valnødder, mandler, hasselnødder – eller hvilke du nu måtte foretrække - drysses generøst over retten og tilføjer en nøddeagtig smag, der komplementerer både græskaret og osten.

Opskriften på bagt græskar med burrata, frisk dild, citronolie og ristede nødder er en oplevelse, hvor smag og skønhed forenes på en vidunderlig måde.

Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.

Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningtid: 25 min.
I alt: 30 min.

Nok til 4 pers. som side eller 2 pers. som hovedret

HVAD SKAL DU BRUGE:

  • 1/2 stort hokkaidogræskar

  • Olivenolie

  • 2-3 spsk balsamicoeddike

  • Flagesalt

  • 3 fed hvidløg

  • 2 burrataer

  • Håndfuld frisk dild

  • Citronolie (se her for nem hjemmelavet citronolie)

  • En håndfuld cashewnødder ell. andre nødder

  • Nip tørret chili

  • Sort peber

HVORDAN LAVER DU DET:

  1. Skær græskaret ud i tykke både og vend dem i olivenolie, balsamico og salt.

  2. Læg tre fed hvidløg ved og bag dem ved 200 grader i 15 min. og derefter grillfunktion i 5-10 min. Hold øje med dem undervejs, de på gerne få en lidt “brændt” overflade som på billedet.

  3. Rist i mellemtiden nødderne på en pande til de bliver fint gyldne.

  4. Når græskarene er færdige, lad dem da køle af 5 minutters tid.

  5. Spred burraterne ud på et fad, læg græskarbådene over og top af med salt, tørret chili, sort peber, frisk dild, citronolie, og ristede cashewnødder.

Forrige
Forrige

Minipizzaer med ricottacreme og grøntsager

Næste
Næste

Cremet tomatsuppe med grilled cheese