Minipizzaer med ricottacreme og grøntsager
Hjemmelavet pizza er et hit hos os både i hverdage og i weekender. Det skønne er, at man kan toppe dem med alle sine yndlingstoppings. Disse har jeg smurt med en skøn cremet ricottacreme med tomat og toppet med aubergine, tomat, rødløg, syltede grillede peberfrugter og selvfølgelig bøfmozzarella.
Ricottacremen giver den skønneste smag og konsistens til pizzaen og toppingen er bare hammerlækker! De syltede grillede peberfrugter tilfører pizzaen en skøn syre, som passer rigtig godt til den sødme som kommer fra ricottacremen og tomaterne.
Følg denne nemme opskrift og nyd dine egne minipizzaer med ricottacreme, aubergine, tomater, syltede og grillede peberfrugter samt bøffelmozzarella. Med deres fantastiske smagskombinationer vil de skabe skønne øjeblikke, der vil blive husket længe.
Prøv at tilpasse opskriften efter din egen smag ved at tilføje friske krydderurter som basilikum eller oregano, eller eksperimenter med forskellige typer ost. Velbekomme!
Jeg har samlet en række opmærksomhedspunkter under opskriften, som er handy at kende til inden du går i gang.
Husk, at jeg poster mange af mine opskrifter i videoformat på min Instagram. Det kan tit være behjælpeligt, at se opskriften blive lavet i en video.
Forberedelsestid: 20 min.
Tilberedningstid: 1 t. 15 min.
I alt: 1 t. 35 min.
Nok til 4 “mini”pizzaer eller 2 store
HVAD SKAL DU BRUGE:
DEJ
25 g gær
2,5-3 dl vand
3 spsk olivenolie
2,5 tsk salt
8-9 dl pizzamel, manitobamel, hvedemel eller tipo 00 (prøv dig frem med mængden, det kan godt variere fra meltype til meltype)
RICOTTACREMEN
250 g ricotta
3 spsk tomatpure
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk oregano
TOPPING
1 aubergine
10 san marzano ell. cherrytomater
1 rødløg
Syltede, grillede peberfrugter (kan bl.a. købes i Føtex)
2 bøfmozzarella
HVORDAN LAVER DU DEM:
Begynd med dejen. Jeg vil anbefale, at du bruger en røremaskine. Opløs gæret i vandet, tilsæt derefter salt og olivenolie og rør det rundt.
Tilsæt derefter melet lidt ad gangen og rør det sammen til dejen er smidig og slipper kanterne. Den må helst ikke være for våd (ej heller for tør). Se videoen på min Instagram. Lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 1 time.
Forbered i mellemtiden ricottacremen og toppingen.
Rør ingredienserne til cremen sammen og smag den til med salt og tomatpure. Den må helst ikke blive for “bitter”, i så fald kan du tilsætte lidt honning.
Skær auberginerne ud i skiver af 1 cm og for-bag dem ved 200 graders varmluft i 10-15 min.
Skær løg og tomater ud i skiver.
Skru ovnen op på 250 graders varmluft og lad en bageplade være derinde med bagsiden opad.
Fordel så dejen i fire og brug hænderne til at strække dejen ud (eller brug en kagerulle). Placer de udstrakte bunde på en bageplade med bagepapir. Smør med ricottacremen, put toppingen på og dryp med olie fra de syltede peberfrugter ell. alm. olivenolie.
Træk så bagepapiret over på den opvarmede bageplade i ovnen og bag pizzaerne ved 250 graders varmluft ved 10-12 min.
Velbekomme!
OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER
PEBERFRUGTER De syltede og grillede peberfugter kan købes på glas i de fleste konventionelle supermarkeder. De koster ofte ikke meget mere end 10kr. +/- og de smager vidunderligt.
DEJ Opskriften her er på hjemmelavede pizzabunde. Du kan selvfølgelig også bruge købte, færdiglavede pizzabunde. Her vil jeg anbefale at du enten køber dem hos dit lokale pizzaria eller går efter færdilavede surdejsbunde i nogle af de konventionelle supermarkeder.